реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Оце так "зцілення"!

Мистецтво шахрайства мабуть таке ж давнє, як і саме людство, тому обидва розвиваються паралельно, піднімаючись на все вищі і вищі щаблі розвитку. Шахраї йдуть в ногу з часом і все частіше використовують у своїй лихій роботі модернові прийоми. Останні випадки засвідчили, що лиходії добре знаються на людській психології, вміють вирахувати слабкі місця у кожної потенційної жертви, зіграти на страхах і переживаннях, а потім довести свій злочинний задум до кінця, як кажуть, обмінявши фішки на дзвінку монету.
В Чернігові прямо під під’їздом будинку дві приємної зовнішності жіночки зупинилися біля 52-річної чернігівки і представилися учасниками проекту «Битва екстрасенсів» (зрозуміло, що для звичайної домогосподарки, яка годинами просиджує біля телевізора, це був неначе знак якості, краща рекомендація).

Не витрачаючи даремно часу, екстрасенси-самозванці сходу поставили господині діагноз – порча, та й дуже сильна. Тут же під під’їздом заходилися «рятувати» жінку. Ескулапи переконували пацієнтку, що для успішного сеансу лікування потрібно принести з дому всі гроші, бо вони і є зло. Мовляв, самі гроші їм не потрібні, їх лише очистять, провівши над ними магічний ритуал.

В чотири ока екстрасенси прискіпливо дивилися на пацієнтку, доки та не занурилася у напівзомбований стан, а потім слухняно пішла додому і винесла звідти усі свої гроші. Здобиччю спритниць стали 22 тисячі чесно зароблених гривень.

Через деякий час жіночка прийшла до тями і усвідомила, що сталося щось недобре, але добродійок вже і слід прохолов. Потерпіла одразу ж зателефонувала до міліції, але міліціонери затримати шахраїв «по гарячих слідах» не змогли, оскільки пройшло вже досить часу.

Тими ж днями в селі Короп’є Козелецького району жертвою двох смаглявих шахрайок став 79-річний селянин. Задуривши старому голову, жінки пропонували господарю усілякий крам. А коли жіночки пішли, дідусь недорахувався 15 тисяч гривень. Шахрайки також поки що не затримані, оскільки докладно описати своїх кривдників потерпілий не зміг.

Міліція вже вкотре попереджає громадян про необхідність бути уважними у виборі співрозмовників, особливо, коли незнайомі люди просяться до вас у дім. Якщо ви в помешканні самі, обов’язково запросіть сусідів чи повідомте про візит незнайомців дільничного міліціонера чи голову сільради, свого соціального працівника, в разі потреби перевірте документи. А якщо відчуваєте щось недобре – просто не пускайте нікого на поріг, адже не даремно народна мудрість гласить: «мій будинок – моя фортеця!». Якщо ви стали свідком візиту непроханих гостей до когось із сусідів чи знайомих – також повідомляйте про це сільського голову чи дільничного інспектора міліції.




Теги:шахраї, битва екстрасенсів, Козелецький район, міліціонери


Читайте також



Коментарі (0)
avatar