реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Обличчя МП

Місто витратило неабиякі гроші, щоб з’єднати Воскресенську церкву з дзвіницею, які роз’єднали дорогою за радянських часів. Гарна ідея!

Два роки тому вчений секретар Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній»Сергій Черняков писав про ці плани: «Отже, йдеться про те, щоби замість автодороги між двома будівлями однієї церкви зробити об’їзд по напівколу поза дзвіницею. Наявна територія дозволяє зробити дорогу з двостороннім рухом і повноцінними вело- та пішохідними тротуарами. Зараз це місце є частиною церковного господарського двору, тут розташовані підсобні господарські споруди. Ідеться про обмін земельних ділянок: церква замість частини двору одержить ділянку, на якій зараз дорога, і об’єднає свою територію в єдине ціле»

Дорогу віддали. Об’їздну зробили, паркан обновили. Це за рахунок міста.

А що зробили представники московської церкви? Господарчий двір віддали? Чи хоча б упорядкували свої лахи? Чи може прибрали страшний паркан? Та навіть стару табличку з радянською назвою не зняли.

Оце і відношення московської церкви до українського міста, його благоустрою, його мешканців і українських законів.

Цікаво, пам’ятка архітектури надовго в оренді мп? Які є санкції, якщо умови оренди не виконуються? Які санкції передбачені при порушенні благоустрою?

«Воскресенська церква у Чернігові побудована у 1772—1775 рр. на міському цвинтарі за ініціативою і на кошти поміщиці Катерини Борковської із окремою дзвіницею, у нижньому ярусі якої була розташована церква Святого Григорія»

Тетяна МИРГОРОДСЬКА



Теги:Воскресенська церква, московський патріархат, Чернігівська міська рада, Тетяна Миргородська


Читайте також



Коментарі (0)
avatar