реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Облгази корупції

На облгазах – нова хвиля обшуків. СБУ оприлюднює черговий компромат у записах.

Фірташ отримав підозру від СБУ – за розкрадання на газових схемах 2015-22 рр. понад 18 мільярдів гривень. Особа, котра спокійно заробляла при чотирьох президентах поспіль, раптом втратила свій недоторканний статус. Це, мабуть, можна вважати історичною подією.

При тому підозри виписувались гуртом: і Фірташу, і його топ-менеджерам. Ймовірно, до теплої компанії приєднаються і судді – бо СБУ оприлюднила записи розмов Фірташа і його менеджерів, де згадується підкуп суддів заради потрібних рішень щодо власності.

Фірташ, ясно, за кордоном. Але його (поки) майно – тут. І на це майно закономірно чекає арешт – і в межах судових справ, і як засіб гарантування держбезпеки під час війни, бо йдеться про стратегічні галузі. Очевидно, мова про дуже великі суми і довгий перелік майна. Котре врешті буде застосовано в інтересах держави. Як каже Малюк, «Олігархи починають любити Україну, а СБУ їм у цьому допомагає».

Там схеми на сотні мільярдів доларів обороту. Захмарно нахабне обкрадання держави – до 70% сум у сфері купівлі і постачання газу (фактично, грабувались споживачі газу, що оплачували невиправдані рахунки). Добре, що схеми перекриваються. Але прикро водночас, що аж тепер: я вже казав, якби в нас трощили корупцію хоча би років 10-15, і війни сьогодні не було би. Бо ми були би геть іншою державою, зі значно потужнішою економікою, значно повніше забезпеченою армією, з на порядки меншою кількістю ворожих агентів в оборонних, безпекових, силових, взагалі всіх державних структурах. Бо весь негатив ґрунтувався на масивному фундаменті тотальної корупції.

Олексій ГОЛОБУЦЬКИЙ



Теги:облгази, Корупція, Олексій Голобуцький, прихватизація, Фірташ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar