реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Область отримала субвенцію на дрова

Чотири громади Чернігівщини, які пережили рашистське вторгнення, отримають дрова, які будуть виділені для незаможних та родин військовослужбовців.

Як повідомили в Чернігівській ОВА, область отримала субвенцію з державного бюджету в сумі 26,86 мільйона гривень, обсяги деревини було розраховано на рівні 24,4 тисячі м3, виходячи з мінімальної вартості одного м3 з доставкою - 1,1 тисячі гривень.

Розпорядженням начальника ОВА здійснено розподіл відповідної субвенції з обласного місцевим бюджетам. Розпорядниками субвенції на придбання дров'яного палива визначено органи місцевого самоврядування. Закупівлю дров'яного палива здійснюватимуть громади в лісгоспах на території відповідних районів. Згідно із затвердженими порядками розподілу дров'яного палива першочергово дровами будуть забезпечені соціально незахищені верстви населення, а також сім'ї військовослужбовців.

"Зараз громадами вже сформовані переліки заявників на отримання дров'яного палива на місцях та розпочато роботу з укладання договорів на постачання дров'яного палива з державними лісгоспами та агролісгоспами, - розповів перший заступник начальника обласної військової адміністрації Костянтин Мегем. - Перші поставки деревини здійснюватимуться після надходження коштів на рахунки підприємств лісозаготівлі з наявних на складах ресурсів паливної деревини. На складах державних лісгоспів на територіях громад - учасниць програми обліковується майже 4,3 тисячі м3 паливної деревини".

Проте, за інформацією з громад, для забезпечення всіх жителів громад дровами треба більш як 80 тисяч м3 деревини, тому йдеться про забезпечення лише соціально вразливих категорій та родин військовослужбовців.

Варто додати, що одна із прикордонних громад, що пережила вторгнення - Корюківська, відмовилася від державної допомоги і проблему дров вирішує самостійно.

У Чернігівському обласному управлінні лісового та мисливського господарства заявили про готовність забезпечити всю область дровами для спокійного проходження зими: "Запланованих для заготівлі 150 тисяч м3 дров вистачить і землякам, і областям-сусідам".
"Голос України"

Фото з сайту Чернігівського обласного управління лісового та мисливського господарства.



Теги:Чернігівська ОДА, відновлення Чернігівщини, дрова


Читайте також



Коментарі (0)
avatar