реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Обласну бібліотеку очолив член правління "Просвіти"

Сьогодні начальниця департаменту культури, туризму, національностей та релігії Людмила Замай представила колективам чотирьох закладів культури міста нових керівників.

Так замість Інни Аліференко обласну універсальну наукову бібліотеку імені Софії та Олександра Русових очолив Юрій Соболь, який раніше був генеральним директором НАІЗ "Чернігів стародавній", але за першою освітою є бібліотекарем і починав свою трудову кар'єру саме з цієї бібліотеки. Юрій Соболь є членом правління обласного товариства "Просвіта" імені Т.Шевченка, співавтором дослідження "Цеглинка для рідного храму".

Замість Сергія Лаєвського обласний історичний музей імені В. Тарновського очолив Маким Блакитний, який працював у цьому ж музеї заступником директора. Його місце, схоже, посяде Сергій Лаєвський. Як пояснила Людмила Замай, згідно рішення суду Сергій Лаєвський визнаний корупціонером і не може очолювати музей. Сам він обурився такими словами Л.Замай, заявивши, що подав апеляцію і ухвала суду не вступила в законну силу.

Літературно - меморіальний музей- заповідник Михайла Коцюбинського очолив Дмитро Мельниченко замість Ігоря Коцюбинського, який ще раніше написав заяву за станом здоров'я. Д. Мельниченко колись працював нетривалий час вченим секретарем цього музею, а зараз прийшов з посади директора комунального закладу, який неофіційно можна назвати як клуб на Шерстянці.

Облсний центр народної творчості очолила Надія Заваліна, яка колись там і працювала. Попередня керівниця виїхала за кордон і не повернулася.



Теги:бібліотека Русових, Юрій Соболь, Чернігівська ОДА, чернігівська Просвіта, Кадри


Читайте також



Коментарі (0)
avatar