реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Обікрали священика на 100 тисяч

Невідомі проникли до будинку священика, звідки викрали по 100 тисяч гривень, доларів США та євро, добровільно зібрані парафіянами на будівництво нового храму.

Як розповів заступник начальника УМВС України в Чернігівській області Олексій Литвишко, в червні нинішнього року до Чернігівського міського відділу УМВС звернувся 76-річний житель м. Чернігова, священик однієї з конфесій, із заявою про крадіжку з його будинку значної суми грошей, а також предметів культу.

В процесі докладного з’ясування обставин злочину працівники міліції встановили, що невідомі особи розпиляли грати на вікнах будинку та проникли всередину, звідки викрали гроші у вітчизняній та іноземній валюті: по 100 тисяч гривень, доларів США та євро, добровільно зібрані парафіянами на будівництво нового храму. Також з будинку зникли декілька ікон, що не являли історичної цінності.

Під час здійснення комплексу оперативно-розшукових заходів працівники карного розшуку міліції м. Чернігова одержали оперативну інформацію, що до злочину можуть бути причетні двоє місцевих жителів, 1979 та 1989 років народження. Обидва вже мають у своїй біографії судимості за крадіжки та злочини у сфері незаконного обігу наркотиків. У старшого з них за плечима — 7 років ув’язнення, молодший провів у місцях позбавлення волі 5 років.

При затриманні молодиків оперативна інформація знайшла своє повне підтвердження. Обидва щиросердно зізналися у скоєному. Частину викраденого у них було вилучено. З усієї величезної суми викрадених грошей спільники не встигли витратити лише 36 тисяч доларів та 12 тисяч євро.

Решта грошей пішла на розкішне життя, відпочинок на морському курорті, а також на придбання наркотиків, адже обидва не залишили свої згубні звички і продовжували активне немедичне вживання наркотичних засобів.

За фактом крадіжки цінностей з будинку священика було відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, поєднана з проникненням в житлове або інше приміщення чи сховище). В ході розслідування в рамках цього провадження працівники міліції встановили причетність зловмисників до 25 епізодів злочинної діяльності, переважна більшість яких — крадіжки з квартир та будинків громадян, а також 2 факти незаконного заволодіння транспортними засобами (скутерами).

Обидва підозрювані наразі затримані, одного з них заарештовано та поміщено до СІЗО, міру запобіжного заходу іншому суд обере найближчим часом. З огляду на попередню злочинну біографію молодика, на нього також напевне чекає тримання під вартою. Розслідування у кримінальному провадженні триває.

СЗГ УМВС України
в Чернігівській області



Теги:міліція Чернігова, злодії, московський патріархат


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
"Обидва щиросердно зізналися у скоєному" - блаженна наша міліція, що вірує у щиросердність таких людей.
avatar