реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Новини з африканського фронту РПЦ

Незвично довго народжували свою реакцію московські архієреї на рішення олександрійського патріарха Феодора II визнати українську незалежну від Москви церкву. Ще б пак: Феодор був у дошку своїм - і в Одесі вчився, і там же служив, і по- російськи читає, і не раз заявляв підтримку Онуфрію Березовському... А тут - такий облом: друга за честю кафедра православія визнала Православну церкву України!

Аж нарешті сьогодні московські архієреї розродились: частково розірвати стосунки з олександрійською церквою. Себто шукають зрадників, які підуть всупереч своєму патріарху. І дали залп по олександрійській церкві: у Каїрі представництво московського патріарха вивели в окремий храм РПЦ і інші храми в Африці, де служать росіяни, об'явили незалежними від олександрійського патріарха, юрисдикція якого поширюється на всю Африку.

Що це означає? Розрив московського обрядославія з грецьким православієм, підштовхування інших грецьких церков - Єрусалимської та Кіпрської до скорішого визнання ПЦУ хоча би через солідарність зі вселенським та олександрійським патріархами. Що ж до парафій РПЦ, які тепер виникнуть у Африці - по- перше, вони суттєво не зашкодять олександрійській церкві, а по-друге, це ще бабка надвоє гадала: багато буде залежати від влади африканських країн.

Тож вєрним путьом ідьотє, таварісчі! До очищення світового православія від московської єресі - грошолюбства, обрядославія, триязичія, цезарепапізму!

... На черзі - визнання української церкви двома іншими церквами! Буде несподіванка для бородатих колєг кагебіста Путіна...

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:Кіріл, українська автокефалія, Онуфрій Березовський, олександрійська церква, РПЦ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar