реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Нас хотіли використати "втемну"

Ім‘я Української Церкви хотіли використати у протистоянні, яке триває у Чорногорії. І жорстка реакція на роз‘яснення Посольства того факту, що цю країну з візитом відвідає не Предстоятель автокефальної Української Православної Церкви, а митрополит Російської Церкви - для мене має пояснення.

В Московському Патріархаті три сотні архієреїв, більшість з яких служить в Росії. Але ім‘я Росії в Чорногорії після спроби замаху на вбивство М. Джукановича і державного перевороту ( https://uk.m.wikipedia.org/…/Спроба_державного_перевороту_в… ) викликає чітку політичну коннотацію, особливо у нинішніх обставинах.

Тому і хотіли організатори показати, що в країну прибуває «глава Української Церкви», а не ієрарх Російської Церкви з Києва. Пояснення Прес-служби Київської Митрополії УПЦ (ПЦУ), а потім і Посольства України у Чорногорії - зламало цю схему використання «в темну» імені нашої держави і нашої Церкви.

Що і викликало гнівну реакцію у відповідь.

Хочу підтримати українських дипломатів, які у складних обставинах гідно захищають нашу державу та її інтереси на не видному багатьом, але реальному міжнародно-дипломатичному фронті гібридної війни Кремля проти України.

І ще один момент - цікаво, що паралельно був анонсований приїзд у ці ж дні до Чорногорії Патріарха Сербського Іринея.

Однак, як виявилося, саме на цей же час давно вже було сплановано візит Предстоятеля Сербського Патріархату до США. Куди він і вилетів відразу після зустрічі в Аммані. Отже навіть у внутрішньому контексті самої Сербської Церкви вся історія з візитом набуває дивного виміру, де питань «хто і для чого все це робив» стає лише більше й більше.

Архієпископ ЄВСТРАТІЙ ЗОРЯ



Теги:Онуфрій Березовський, фсб, українська автокефалія, Чорногорія, Євстратій Зоря, РПЦ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar