реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Новий вид ШАХРАЙСТВА !

Попередження перш за все стосується підприємців. Оскільки саме вони стали черговими "піддослідними кроликами" для випробування нового способу махінацій. Таким методом шахраї всього лише протягом кількох годин не виходячи з власної оселі заробити 12 тисяч гривень. Нова схема аферистів являє собою приблизно наступний алгоритм дій.

Працює група шахраїв з 2-3 чоловік. Місце оборудки – невеличкі міста з населенням в 30-80 тисяч чоловік. Об'єктами злочину вони обирають підприємців, дані яких знаходять в інтернеті. Обравши жертву, далі розігрують їм цілу виставу.

Телефонують власнику невеличкої фірми і, якщо його не має, просять щоб він передзвонив начальнику однієї з місцевих контролюючих служб на вказаний номер.
Коли ж підприємець передзвонює на залишений для нього номер, на іншому кінці дроту піднімає слухавку чоловік і представляється начальником місцевої контролюючої служби, данні якого, напередодні шахраями були знайдені в інтернеті.

Цей псевдо-посадовець просить позичити йому, як це було нещодавно в Бахмачі, 6 тисяч гривень. Довірливий підприємець одразу погоджується. Коли ж згода отримана, шахраї одразу знаходять в інтернеті телефонний номер місцевого таксі та просять водія з’їздити за вказаною адресою і забрати гроші. Що останній благополучно і робить.

З цієї суми таксист отримує за роботу певний відсоток, а решту повинен перерахувати, по вказівці шахраїв, на електронну картку, яка заздалегідь була оформлена на підставну особу. І таку оборудку шахраї умудрились повторити з тими ж дійовими особами два рази за день.

Коли ж підприємець спохопився, то телефонний номер шахраїв вже не відповідав, а справжній начальник місцевої служби пояснив, що ніяких грошей ні в кого не позичав і взагалі перший раз про це чує.

Отже виходить, що двоє чи троє махінаторів, перебуваючи в будь-якій точці України, не виходячи з оселі заробили на довірливому бізнесмену аж 12 тисяч гривень.

Звісно, воно не так легко, як здається. Деякі з затриманих за аналогічні злочини шахраї розповідають, що інколи їм доводиться робити по сто, а то й триста телефонних дзвінків, перш ніж «справа вигорить». Багато людей одразу «розкушують» їх. Але із ста знайдеться один, який і принесе їм «джек-пот».

Тому, шановні громадяни, міліція в черговий раз звертається до Вас і нагадує, що при отриманні одного з таких дзвінків ні в якому разі не панікуйте, спробуйте опанувати себе та тверезо оцінити ситуацію, не поспішайте віддавати свої «кровно зароблені» незнайомцям. Якщо Вам кажуть, що Вашого сина затримала міліція і необхідно перерахувати кошти, то попросіть передзвонити Вам через 5-10 хвилин. А самі в цей час спробуйте перевірити отриману інформацію: зателефонувати синові, його знайомим. І повірте, Вам вже ніхто не передзвонить. Адже згаряча люди роблять дурниці, про які потім шкодують.

Борис КОНОВЧЕНКО



Теги:попередження міліції, псевдоміліція, шахраї


Читайте також



Коментарі (0)
avatar