реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Новий етап очистки України від прострочених та непридатних пестицидів.

Останніми роками найбільш актуальними є питання усунення негативного впливу на довкілля непридатних до використання хімічних засобів захисту рослин, як на території Чернігівської області так і по Україні в цілому.
Враховуючи загальнодержавне значення цієї проблеми Міністерство екології та природних ресурсів України протягом останнього року розробило та розпочало реалізацію масштабної програми очищення України від токсичних відходів.
Новим етапом проекту очистки, стало визначення компанії –оператора з вивезення за межі України цих небезпечних для життя людини відходів.
Так 16 травня 2011 року комітет Мінекології на відкритому конкурсі визнав переможцем тендеру компанію ТОВ «С.І. Груп Консорт Лтд» (Ізраїль), яка запропонувала за свої послуги найнижчу ціну – 175 млн. 862 тис. 424 грн. 14к.
Згідно з умовами відкритого конкурсу, компанія-переможець має до кінця 2011 року забезпечити збирання, обробку, перевезення та знешкодження непридатних до використання пестицидів та тари від них у 22-х регіонах України в тому числі і в Чернігівській області. Після вивезення за межі країни отруйні хімікати будуть знешкоджені на спеціалізованих підприємствах, аналогів яким в Україні немає.
За словами Міністра екології та природних ресурсів України М. Злочевського: «Проект очистки України від непридатних пестицидів реалізується з випередженням графіку, якщо вдасться не втратити нинішніх темпів, вже у 2012 році вся територія України буде очищена від несанкціонованих складів цих отруйних хімікатів».
Яна Миколаївна Пінчук
завідувач сектору у зв’язках з громадськістю та ЗМІ
Держекоінспекції в Чернігівській області
т./ф. 4-23-73
http://eco-inspection.cn.ua





Коментарі (0)
avatar