реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Нові праві: компартію заборонити, зброю дозволити!

«Всі однакові – ми інші» – це гасло нової політичної ініціативи «Праві», що складається, зокрема, із колишніх народних депутатів із «Нашої України» та «Руху». Учасники ініціативи, яку презентували у Києві, називають себе новітніми консерваторами і новою системною опозицією, протиставляючи себе опозиції парламентській.

Вони готуються будуватися «знизу» та орієнтуються на тих українців, хто хоче бути «середнім класом». Серед декларованих програмних пунктів – перетворення України на парламентську республіку, боротьба з «бюджетними паразитами» і скорочення зарплати держслужбовців «у верхах», люстрація правоохоронної системи і скасування недоторканності суддів, легалізація обігу вогнепальної зброї та заборона комуністичної ідеології на законодавчому рівні.

Серед учасників презентації були колишній міністр закордонних справ Володимир Огризко, екс-учасник партії «Наша Україна» Володимир В’язівський та екс-заступник голови НБУ Олександр Савченко.

Також "Праві" виступають за надання спеціального статусу англійської мови як мови навчання, ведення бізнесу, вільного застосування в ЗМІ, забезпечення можливості доступу до Інтернету не менше ніж для 90% населення України, адаптацію вищої освіти до світових стандартів.

У зовнішній політиці "Праві" виступають за вступ до НАТО та Європейського Союзу, встановлення нормальних рівноправних відносин з Російською Федерацією. Вони також наполягають на необхідності виведення Чорноморського флоту з території України до травня 2014 року, припинення дії газової угоди з РФ 2009.



Теги:вибори - 2015, Огризко, праві, нова партія, Компартія


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Я дивуюсь, у парламенті нацисти, яких навіть Європа не визнає, а забороняти чомусь збираються червоних. Чи владі настільки не до вподоби їх самостійність, що вирішили до таких рішучих заходів вдатись?
avatar