реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

НОВІ БЕЗСОВІСНІ ПОБОРИ

Наша газета вже писала про побори, влаштовані залізницею. Зокрема, про те, як впровадили так звану “класність” вагонів на так званій комфортній електричці між Черніговом і Києвом.

Тут залишили лише два вагони зі старою ціною на квитки, а 8 вагонів зробили “першого та другого класу”. Якоїсь потреби в цьому не було, але от ціна на такі “класні” квитки виросла у півтора—два рази.

Другим видом поборів стало переведення в розряд так званої “комфортної” звичайнісінької електрички з Чернігова на Горностаївку, звісно ж, при різкому подорожчанні проїзду, притому зі скасуванням пільгового проїзду пенсіонерів. Хоч цією електричкою їздять дуже багато людей на городи дачні, садові ділянки.

І нарешті ще одна новація. Якщо раніше “класність” залізничники придумували, щоб якось замаскувати подорожчання проїзду, то тепер вирішили обійтися без маскування. У липні зробили вже просто підвищення ціни на проїзд на ту ж комфортну електричку на Київ. Просто, тупо, без всяких пояснень і попереджень. Причому, доволі різко. Наприклад, якщо раніше квиток від Куликівки до Києва коштував у третьому класі 12 гривень, то потім став 14 гривень 68 копійок: подорожчання склало більш як 20 відсотків до старої ціни.

Але на цьому не зупинилися. Пройшло всього кілька тижнів, і ціну знову різко підвищили. Тепер той же білет третього класу коштує понад 19 гривень. Відповідно подорожчали квитки і в інші класи, у першому ціна уже перевищила 30 гривень.

“Економіка” поборів від влади “реформаторів” триває.
х х х
А оце отой так званий комфорт у “комфортних електричках”— з перев’язаними мотузками дверима. У випадку чого з такого “комфорту” й не вискочиш.

Петро АНТОНЕНКО.



Теги:Укрзалізниця, побори, тарифи, електрички


Читайте також



Коментарі (0)
avatar