реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Новації на залізниці

Виборчі гасла “Все для людей” насправді означають “Все найгірше”
Як і слід було очікувати, новій старій владі, зайнятій розпродажем держави і розподілом її багатств, виявилося не до людей. Ростуть ціни, тарифи, знову виникли затримки із зарплатами, що призводить вже й до страйків. Словом, отих самих людей, для яких так багато наобіцяли під вибори, притісняють, де тільки можна.

Чергове свідчення — обурлива новина на залізниці. Вона стосується впровадження з 30 травня літнього розкладу приміських поїздів. Мабуть, вперше від часу впровадження в рух електричок з цього розкладу у будні дні вилучається ЄДИНИЙ обідній електропоїзд між Ніжином і Черніговом. Причому, в обидва боки. Ходитиме лише по п’ятницях і вихідних.

Це та електричка, що відправляється об 11.06 з Ніжина, о 12.09 зупиняється в Куликівці і о першій дня прибуває в Чернігів. Буквально через 10 хвилин, тобто о 13.10 , електричка від’їжджає на Ніжин. Хто їздив цим поїздом, підтвердить, що його беруть мало не штурмом: в обідню пору з міста повертається величезна кількість людей.

Та й загалом це найпопулярніша пара електричок. В бік Чернігова під обід їдуть ті люди, яким нема потреби бути в місті весь день, які можуть впорати свої справи по обіді. Відповідно з міста в обід від’їздять ті, хто приїхав сюди вранці і не має потреби сидіти тут весь день. Адже наступна електричка — лише о 17.30.
Крім того, електрички ці курсують по трьох районах: Чернігівському, Куликівському, Ніжинському. І ними їдуть не лише жителі сіл, повз які проходить залізниця, під’їздять люди й з сусідніх сіл.

Пояснення залізничників давно відомі. Вони будуть торочити про вигідність і невигідність тих чи інших маршрутів, про так звану “наповнюваність” поїздів. При цьому мовчатимуть, що добре заробляють на інших перевезеннях. Що при недостатній, за їхніми мірками, “наповнюваності” якихось поїздів в інших така “наповнюваність”, що пасажири готові лізти мало не на дахи вагонів, настільки переповнені ці вагони. І взагалі що тут балакати: все робиться, аби гірше для простих громадян, які потрібні лише на виборах. А після виборів керують ті, хто на електричках не їздить. Вони пересуваються на “Мерседесах”…

Петро АНТОНЕНКО



Теги:залізниця, Петро Антоненко, електричка, передвиборчі гасла


Читайте також



Коментарі (0)
avatar