реклама партнерів:
Головна › Новини › Проблема

Ніжинські депутати вимагають прямого президентського правління

В м.Ніжині Чернігівської області виникла парадоксальна ситуація. Міський голова Приходько Михайло Васильович, перемігший на останніх виборах, виявився відстороненим від посади згідно Постанови ст.слідчого Генеральної Прокуратури України, яку було винесено ще у 2008 році після затримання Приходька М.В. на гарячому у момент отримання хабара.

Тоді він також працював міським головою.

Інформацію про наявність Постанови ст.слідчого Приходько М.В. приховав, проводячи першу після виборів сесії міської ради. Наразі це стало відомо, бо з генпрокуратури нарешті надійшла копія Постанови, завірена печаткою.

Депутати міськради вимагають у секретаря ради Кірсанова Олега приступити до виконання обов’язків міського голови, як це передбачено Законом. Кірсанов є головою Ніжинської організації «Партії регіонів». Пікантності додає і те, що Приходько М.В. у грудні минулого року,будучи обвинуваченим за хабарництво в особливо великих розмірах, теж якимось чином, вступив до партії Регіонів.

Більшість депутатів у Ніжинській міській раді підтримують Кірсанова О.В., але Приходько М.В. вперто тримається за крісло мера, яке необхідно йому задля впливу на су та свідків по справі.

З грудня минулого року кримінальну справу по обвинуваченню Приходька М.В., його рідного брата Віктора та одного із підлеглих, директора комунального ринку, Походні А. розглядає Новозаводський суд України.

Весь час після виборів місто перебуває в колапсі. Цілі мікрорайони сидять без газу та гарячої води.

Ніжинські депутати звертались до губернатора та Президента. Тепер відчайдушно наважились на крайню міру – саморозпустити міську раду та вимагати прямого президентського правління. Частина населення міста вже підтримує таке рішення.

Максим БІЛОУСЕНКО,газета «Ніжин-Інфо»



Теги:Михайло Приходько, Ніжин, Партія Регіонів, хабар


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Трохи не так. Так, як у Ніжинському і будь-якому іншому районі: є рада і РДА - ланка президентської вертикалі.
avatar