реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

Ніжинські депутати готуються до сесії

Ніжинські депутати жваво готуються до чергової 32 сесії міської ради, проведення якої планується в кінці вересня. Зараз перед сесією відбуваються засідання постійних та тимчасових депутатських комісій, на яких йде обговорення та підготовка проектів рішень.

Одне з таких засідань було проведено тимчасовою депутатською комісією з питань знесення пам’ятника Леніна та перейменування вулиць тоталіторної доби. Комісія була створенна 29 грудня 2011 року. На засіданні цієї комісії розглядалися два питання: про перейменування площі імені Леніна у площу Святої Покрови та питання про зняття з балансу управління ЖКГ пам’ятника Леніна.

Перейменування площі імені Леніна в площу Святої Покрови виникло у зв’язку з тим, що депутати Ніжинської міської ради хочуть якнайшвидше перейменувати всі вулиці у місті з назв тоталітарної доби, у назви, які будуть пов’язанні з відомими постатями Української держави й будуть нести патріотичний зміст.

Сама назва Святої Покрови, якою депутати хочуть назвати центральну площу у м. Ніжині, повинна об’єднувати мешканців міста, символізувати духовність та уособлювати в собі нжинські традиції. Площа буде названа на честь Покровської ярмарки, яка щорічно відбувається на тій же площі, яку планується перейменувати й яка буде нести в собі дух тієї Покровської ярмарки, яка святкується щорічно у м. Ніжині.

Що стосується ката українського народу -- Леніна, депутати Ніжинської міської ради рішуче налаштовані знести його пам'ятник з центру міста, для цього й була створенна тимчасова депутатська комісія. Всі пам’ятки архітектури захищає Закон України «Про культурну спадщину», саме для цього пам’ятник Леніну варто зняти з балансу, з тим щоб на нього не поширювалася дія вищезгаданого закону, для того щоб його можна було безперешкодно знести після ухваленого рішення сесією міської ради.

Також на цьому тижні відбудеться засідання постійної депутатської комісії з питань законності й правопорядку та захисту прав громадян, на якій буде ухвалено остаточну редакцію проекту рішеня з подальшим винесенням його на сесію міської ради, яке стосується затвердження української мови, як державної на території громади.На цій комісії буде чітко сформований текст конституційного подання, яке буде пропонуватися на сесії міської ради, з тим, щоб ухвалити його й направити до Конституційного суду України для скасування ганебного закону України «Про засади мовної політики».

А також на постійній депутатській комісії планується розглянути проект рішення про не довіру меру м. Ніжина М. Приходьку, у зв’язку з непідписанням ним рішення, яким було затвердженно українську мову як державну на території громади.

Депутат Ніжинської міської ради
Максим БАГРІНЦЕВ



Теги:українська мова, приходько, памятник Лєніну, Ніжин, Багрінцев


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Можна тільки побажати ніженським депутатам більшої організованості і стійкості щодо їх намірів у наведенні порядку в місті. Бо виглядає, як в Уряду - в усьому винна Тимошенко, а тут - Приходько. З однією лише різницею, що у першої суд був скорий...

Щодо назви площі, то слід би почекати пропозицій Робочої групи з питань перейменувань Громадської ради. А от
пам'ятник Леніну щось справді "застоявся", якщо подивитися на дату депутатських намірів про його демонтаж.

Мало прийняти рішення про підтримку у місті державної української мови. Як самі депутати його виконують та контролюють міськвиконком? Видно з наочності.

У цілому ж Ніженська міська рада виглядає обнадійливо.
avatar