реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

Ніжинці День міста будуть святкувати у інший день

12 березня відбудеться чергова 37 сесія Ніжинської міської ради -- до порядку денного виносяться на затвердження 26 питань. Одне з яких є ключовим тому, що стосується визначення дня святкування Ніжина.

Щорічно день Ніжина святкується 15 вересня, але святкування в цей день поєднується з скорботними заходами, які пов’язані з визволенням міста від фашистських загарбників й вшануванням загиблих визволителів. У зв’язку з цим мешканці м. Ніжина не можуть 15 вересня повноцінно святкувати День міста, який автоматично перетворюється на поминальний день.

Саме й для цього пропонується депутатам Ніжинської міської ради прийняти рішення й чітко визначити, що День Ніжина буде святкуватися у 2 суботу травня.

Ініціатором подання на сесію міської ради є заступник міського голови Світлана Васильєва.

Заступник голови Ніжина Світлана Васильєва зазначила: «Визначення окремого дня святкування Ніжина потрібно для того, щоб кожен з нас відчув себе частиною великої родини. Це свято не повинно бути сповнено ніякого смутку й цей день повинен бути поза політикою. Свято дня міста повинно об'єднувати усіх, кому дороге м. Ніжин. Місто славиться людьми - талановитими, щирими, добрими й працездатними, які створюють його матеріальне й духовне сьогодення та майбутнє. Саме завдяки їхнім старанням, умілим рукам, натхненній праці місто живе. Саме святкування дня міста у травневі теплі дні, яке буде позбавлене будь якого смутку й тому ніхто нікого не буде звинувачувати, що хтось у поминальний день святкує й займається кощунством. Для цього й пропонується депутатам міської ради прийняти рішення й визначити, що святкування дня м. Ніжина відбуватиметься у окремий день, в 2 суботу травня, щоб цей день ніс людям веселощі, посмішки, радість та дарував піднесений настрій й зміг виховати гордість за свою малу Батьківщину та по справжньому розкрити свої славетні традиції".

Максим БАГРІНЦЕВ, депутат Ніжинської міської ради



Теги:День міста, Ніжин, Багрінцев, міська рада


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Було б краще поєднати з Покровським ярмарком.
avatar