реклама партнерів:
Головна › Новини › СПОРТ

Німеччина нагородила Кличка орденом

Український боксер Віталій Кличко в четвер отримав кавалерський Хрест Федерального ордену «За заслуги перед Федеративною Республікою Німеччина». Українця відзначили за допомогу дітям та підліткам.

Церемонія відбулася в посольстві ФРН у Києві. Орден 38-річному боксеру-професіоналу вручив посол Ганс-Юрґен Гаймзьот. У посольському повідомленні для преси сказано, що Кличко отримав одну з найвищих відзнак Німеччини «за свою активну діяльність в Україні, Німеччині та в усьому світі на користь знедолених людей», передусім дітей та підлітків.

«Ця відзнака стала доказом того, що нашу справу цінують у світі»,- цитує Кличка німецьке інформаційне агентство dpa. Повідомляється, що Кличка також відзначили за посилення німецько-українських відносин. Він та його брат Володимир представляють обидві країни, сказав Віталій Кличко: «Я почуваю себе як почесний посол Німеччини».

Посол Гаймзьот назвав вручення ордена Кличку винятком. Як правило, Федеральним Хрестом «За заслуги» нагороджують осіб старше 40 років.

Брати Віталій та Володимир Клички починали свою спортивну кар’єру в Гамбурзі в другій половині 1990-х. Вони досі регулярно проводять у Німеччині свої поєдинки. Минуло суботи Віталій Кличко переміг польського боксера Альберта Сосновскі на стадіоні в Гельзенкірхені.

Інтефакс




Теги:орден боксеру, Віталій Кличко. Німеччина



Коментарі (0)
avatar