реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Німеччина боїться Путіна і блокує оборону України

Рєзніков - перший по-справжньому цивільний міністр оборони. І дуже вчасно, бо політичні питання піднімає навіть ті, яких дипломатично боїться МЗС.

Інформація про те, що Німеччина не лише проти власних поставок нам зброї, але й блокує поставки через НАТО нелетальних засобів, перевертає картину ролі Німеччини. Роль фрау Меркель у історії змінюється і зводиться до агента Москви під маскою дипломата-пошукача компромісів.

Це пояснить і мовчання Німеччини з приводу заяв Путіна про те, що Росія б перемогла у Другій світовій без України, і мовчання щодо того, ніби Україна і Росія - адін нарот.

Володимир КУХАР

Міністр оборони України Олесій Резніков звинуватив Німеччину у блокуванні продажу зброї нашій країні через НАТО, попри попередження США щодо можливого вторгнення Росії.

Відповідну заяву очільник українського оборонного відомства озвучив в інтерв'ю Financial Times.

За словами Резнікова, минулого місяця Німеччина наклала вето на продаж антидронових рушниць та протиснайперських систем через Агенцію НАТО з підтримки та постачання. Згодом ФРН пом'якшила позицію щодо першого пункту, визначивши цю зброю як нелетальну.

Очільник Міноборони додав, що з урахуванням кроку Німеччини Україна прагнутиме купувати зброю в межах двосторонніх угод зі своїми союзниками, зокрема зі США, Великою Британією, Литвою та Францією.Резніков, зі свого боку, додав, наголосив, що побоювання західних союзників протистояти Путіну з позиції сили, на його думку, є помилковими.

"Не провокувати Росію - ця стратегія не працює і не працюватиме", - заявив він, зазначивши, що Москва вторглася до Грузії після того, як Берлін та Париж заблокували шлях країни до вступу до НАТО у 2008 році.

Німеччина не допомагатиме Україні зброєю, оскільки в Берліні патологічно бояться Росію і її президента Володимира Путіна.

Про це заявив посол України в Німеччині Андрій Мельник в інтерв'ю для «Дзеркало тижня».

«Єдина справжня причина відмови Берліна надавати Києву оборонне озброєння, потужніше тиснути на росіян в ролі посередника і задіяти весь широченний інструментарій важелів впливу на Москву, весь наявний арсенал, включаючи зупинку Північного потоку-2, патологічний страх перед Путіним» - сказав він.



Теги:Україна - Німеччина, Рєзніков, гібридна війна, агенти впливу


Читайте також



Коментарі (0)
avatar