реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Адмірал йде у відставку...

Командувач ВМС Німеччини Кай-Ахім Шьонбах був змушений подати у відставку та йде на пенсію на фоні скандалу, який спричинили його публічні заяви. Найближчим часом очікується офіційне повідомлення міноборони Німеччини з цього приводу.

Самими заявами я аж ніяк не здивований. Німецькі генерали на міжнародних безпекових конференціях висловлюють зазвичай абсолютно пацифістські думки, які навіть цивільним учасникам видаються дуже наївними.

Я приємно здивований швидкою реакцією на цю заяву і українського МЗС і німецьких медіа. Bild блискавично оприлюднив редакційний заклик до уряду Німеччини звільнити цього віцеадмірала після його заяв "на підтримку вимог Росії стосовно розподілу сфер впливу у Європі коштом інтересів України".

І міністерка оборони, якій теж закидають надмірний пацифізм у справі російської агресії проти України (вона її вербально засуджує, але посилювати Україну німецькою зброєю не дозволяє), швидше за все таки відправить його у відставку.

Щось небувале відбувається у німецькій політиці на глибинному рівні. Цього тижня 73 німецькі експерти з питань Східної Європи та міжнародної безпеки звернулися до уряду та політичних партій, представлених у Бундестазі з закликом змінити політику Берліна щодо РФ.

Схоже, що нинішня Російська криза міжнародної безпеки змушує дедалі більше учасників міжнародних відносин обирати між чорним і білим, бо місця для сірого вже не залишилось. Не думається, що ФРН зможе очолити якийсь новий "Рух неприєднання". Не та ситуація.

Володимир ГОРБАЧ




Теги:ВМС ФРН, Володимир Горбач, гібридна війна, Україна - Німеччина


Читайте також



Коментарі (0)
avatar