реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Незламні фермери

Два агровиробники нашої області стали переможцями у грантовому конкурсі Програми PEARL (пілотний проект для раннього відновлення та добробуту), що фінансувалася міжнародною організацією Global Communities (Глобал Ком'юнітіз) в Україні.

Фермерським господарством «Зелена Ложка» Новгород - Сіверського району, яке очолює Максим Гончаренко, завдяки отриманому гранту відремонтовано виробниче приміщення та придбано промислову сушильну камеру і олійний прес.
Завдяки встановленому сушильному обладнанню господарством розпочато переробку на сухі продукти овочі, фрукти, м’ясо, зелень, в тому числі тих, що закуповується у населення.

Олійний прес здатний виробляти 20 л олії на годину, зокрема олії з соняшнику, кунжута, гарбуза, льону, ріпаку тощо.
А ФСГ «Золотий Пармен» Новгород - Сіверського району під керівництвом Євгена Мисника завдяки програмі PEARL та власного співфінансування, придбало борону дискову причіпну БП-4П-01.

Дана борона буде застосовуватися для поверхневого обробітку ґрунту, що забезпечує кришіння, розпушування, часткове перемішування, вирівнювання його поверхні, що заміняє оранку. За допомогою борони будуть виконуватися роботи по знищенню паростків та сходів бур'янів, а також сидератів, заробляючи їх в ґрунт на мульчу, внесенню в ґрунт органічних добрив.

Не зважаючи на тимчасову окупацію нашої області та воєнний стан в країні, саме завдяки таким незламним фермерським господарствам вдається зберегти та розвивати аграрну галузь.

Департамент агропромислового розвитку Чернігівської облдержадміністрації



Теги:фермери, Золотий Пармен, гранти


Читайте також



Коментарі (0)
avatar