реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Незабаром на заправках пального з’явиться «1» і зникне «0»

Ціни на пальне в Україні продовжують зростати…
Чому?
Піар-радники державних мужів на шоу-програмах, звісно, знайдуть для них потрібні пояснення, а олігархічно-державні ЗМІ відзомбують кожного…

Не дивно, що без проблем для влади подолано психологічний бар’єр вартості одного літра пального у один долар США.
Більш того, вартість одного літра пального стрімко наближається до іншого вже не психологічного, а «технічного» бар’єру у один євро.
Як прогнозують багато фахівців після народних революцій на Близькому Сході, ця історична подія в економіці країни відбудеться невдовзі після святкування командою В. Януковича перших роковин його президентства.
Нагадаю, що більшість заправок в країні будувалися в часи коли вартість пального була далекою до одного долара США, а сам він був за курсом 4,5- 5,2 грн.
Отже, як тільки вартість одного літра пального досягне більш як 10 гривень, власникам заправок потрібно буде робити модернізацію своїх рекламних стендів.
Однак, здається, вони знайшли вихід: вже зараз «округляють» вартість пального до десяти копійок. Тож без проблем, при потребі, ліквідують позаду «0» і підставлять попереду «1».
Нагадаю, що у більшості країн світу, Україна до них не відноситься, вартість одного літру пального коштує платникам податків менше одного долара або євро. При цьому половину цієї вартості, як правило, складають податки, які йдуть на суспільні потреби.
Отже, в країні хтось отримує надприбутки від зростання цін на пальне?
На жаль, найбільше від такої економічної політики в країні страждають найбідніші українці, які якось вже пристосувалися виживати.
Це - мільйони пенсіонерів, безробітних, багатодітних, що жевріють за рахунок вирощування овочів на власних, батьківських земельних ділянках або так званих дачах, які, як правило, розташовані далеко від міст їх проживання.
Тож подорожчання пального вкотре боляче вдарить по більшості українців та збільшить надприбутки тих хто без проблем домалює «1» на своїх заправках і відкине зайвий «0», який з’явиться в кишенях мільйонів українців.

Сергій Соломаха









Коментарі (0)
avatar