реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Нєвскій і шолом арабською в'яззю

Штош. Тут схоже завдяки путєну, знов мощі А. Нєвського повспливали.
Тож, кому це цікаво: Є дата - 1240 рік.

І є лише один!!! історичний факт тих часів - Новгородська лєтопісь, яка власне й описує всі оці "глобальні" сражєнія "мірового масштабу", які "назавжди змінили хід держави" мацковської, та й взагалі хід історії. А якщо пропустіть всі прикраси, властиві тогочасним текстам, вона (тобто лєтопісь) нам гласіт:
- Прішлі на кораблях свєї (шведи) та муруманє (фіни) і сталі оні лагєрєм на бєрєгу Іжори. До Новгорода дошлі слухі , чьто ідуть к Ладогє, послє чєго Алєксандр напад на ніх і побєділ..
- В станє протівніка був убіт воєвода Спірідон (досить дивне шведське ім'я як на мене), а новгородців погібло тогда : Константін Луготіниц , Гюрята Пінішиніч і Дрочіла Нєзділов - син кожєвніка(с) Всєго 20 мужєй вмєстє с ладожанамі. Ілі мєньше..

Ну от. Ось, власне, і всі згадки про цю глобальну перемогу в літописі. В інших вона взагалі не згадується. Тобто це все що є.. Після цієї "епічної" битви Алєксандр і став, так-би-скзть князєм Нєвськім. Але вже в 1547 році, самопроголошена московська церква прічісляє єго к ліку святих та починається звична російська справа - фальсифікація історії , яка триває й понині. Сама полководчєская кар'єра Алєксандра завершилась вже в 24 роки. Окрім Нєвской бітви він провів ще одне , не менш міфологізоване "Лєдовє побоїще" на Чудському озєрі в 1242 році. При якому, точно відомо, що 20 лицарів лівонського ордену провалилось під лід, плюс шестеро було взято в полон. Стверджується, що також потонуло-загинуло 400 душ місцевого чудського ополчєння. Проте ці факти в інших джерелах не підтверджуються, а про свої втрати конкретика не повідомляється. Ще одна, така собі глобальная бітва з взводом загиблих.

Слід мабуть нагадати - все описане, дуже короткий відрізок кар'єри Алєксандра довжиною в 3 роки. Бо після цього і до кінця життя, Алєксандр Невський воював лише на боці татар , і тільки з власними співвітчизниками, топивши в крові народні повстання проти Орди в Суздалі, тому-ж Новгороді і інших містах Русі. Банальний колаборант або гауляйтер -якщо сучасною мовою.

До речі, на фото його шолом. Де дуже звичним і цілком зрозумілим кожному расєяніну "язиком" все це і написано...

Олександр ХОМАЗЮК



Теги:Алєксандр Нєвскій, Олександр Хомазюк, Льодове побоїще, міфи російської історії



Коментарі (0)
avatar