реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Невдячний Рєдігєр, він же Алєксєй II

Сьогодні ми почули дату проведення Об'єднавчого Собору Української Церкви - акурат на 10-річчя з дня смерти московського патріярха Ридиґера, чию анатему на патріярха Філарета відкинула Вселенська Церква.

На світлині - зовсім юний Алекс Ридиґер, родину якого прихистила "буржуазна Естонія". У статті до 10-річчя смерти свого предстоятеля, офіціоз РПЦ не забув кинути речення ненависті до Естонії, переповідаючи про порятунок його родини в цій країні:

"В Хаапсалу для русских никакой работы, кроме самой тяжелой и грязной, не было, и Михаил Александрович зарабатывал рытьем канав..."

Мікаель Ридиґер - батько майбутнього патріярха Алексія. Естонія не лише порятувала його від московитів-безбожників - дала можливість виховати сина Алекса у православній традиції.

Але все одно: "для русских никакой работьі..." Ага, точно як зараз - спочатку склади іспити з естонської. Алярм!

Хоч і "русскім" Ридиґери не були зовсім. Німець Мікаель Ридиґер був одружений із німкенею пані Аґла Бальц. І син їх Алекс - німець.

Та й священиком майбутній патріярх Алексій став у межах не РПЦ, а Константинопольської патріярхії. Це не завадило йому зводити наклепи на Матір-Церкву вже у 1990-их і навіть розірвати з нею на певний час євхаристійне спілкування...

Ну і все своє життя на московському патріяршому престолі він поклав на боротьбу з автокефалією Української Церкви. Їздити до Києва боявся - був усього двічі. І кожен раз зі скандалом.

Сумна історія. Марнота марнот московського православ'я.

За тиждень у Софії Київській - Об'єднавчий Собор.

Ростислав МАРТИНЮК



Теги:Естонія, об'єднавчий собор, патріарх Алєксій Рєдігєр, РПЦ, Ростислав Мартинюк


Читайте також



Коментарі (0)
avatar