реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

В Естонії визнають РПЦ терористичною організацією

Міністр внутрішніх справ Естонії Лаурі Ляенеметс заявив в ефірі телебачення в четвер увечері, що він запропонує парламенту країни оголосити Московський Патріархат, інституцію Православної Церкви, що базується в Москві, терористичною організацією, щоб заборонити його діяльність в Естонії.

В ефірі "Першої студії" громадського мовника ETV пан Ляенеметс заявив, що його пропозиція ґрунтується на експертному висновку Міністерства внутрішніх справ і нещодавній оцінці Служби внутрішньої безпеки.

"Беручи до уваги весь контекст, як міністр внутрішніх справ, я не маю іншого вибору, окрім як запропонувати оголосити Московський Патріархат таким, що займається терористичною діяльністю і підтримує тероризм", - сказав він.

"Міністр внутрішніх справ міг би, таким чином, звернутися до суду і запропонувати припинити діяльність цієї церковної організації тут. Це не вплине на віруючих, це не означає, що церкви будуть закриті, але це означає, що зв'язок з Москвою буде перерваний", - додав пан Ляенеметс.

Лаурі Ляенеметс зазначив, що як міністр йому доводилося чотири рази викликати представників Естонської Православної Церкви Московського Патріархату з питань безпеки, але квітнева заява Російської релігійної ради про підтримку війни додала новий вимір до ситуації з безпекою.

LRT



Теги:Естонія, широка війна, тероризм, РПЦ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar