реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Нетаньяху Гройсмана не чекає...

Прем'єр-міністр Ізраїля Біньямін Нетаньяху прийняв рішення скасувати візит прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана. Останній повинен був прибути до Ізраїля наступного тижня.

Про це повідомила ізраїльська газета Haaretz. В Києві цю інформацію не коментують.

Ізраїльські журналісти, дізналися від джерела з уряду, що рішення про скасування візиту Володимира Гройсмана прийняли внаслідок голосування України на користь резолюції Ради Безпеки ООН. Резолюція заборонила Ізраїлю будувати поселення на спірних палестинських територіях. У відповідь Ізраїль офіційно заявив про відмову виконувати цю резолюцію.

"Ухвалення цього документа стало можливим завдяки тому, що США несподівано відмовилися від права вето і лише утрималися при голосуванні. Решта 14 членів Радбезу проголосували в підтримку резолюції. Документ був прийнятий під гучні оплески учасників засідання. Це перший випадок за майже вісім років, коли Радбез ООН приймає резолюцію по Ізраїлю і палестинцям"

Офіційний Єрусалим уже відкликав своїх послів з Нової Зеландії і Сенегалу, які були ініціаторами цієї резолюції, а Сенегалу додатково заморозив усю фінансову допомогу.Газета по-українськи



Теги:Гройсман, окупація Палестини, Україна - Ізраїль


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
0
1
Можливо, це стане точкою відліку реалізму в двосторонніх стосунках. Тим більше, що наші національні інтереси співпали з інтересами інших членів РБ. Не могли ж ми, намагаючись повернути  території від одного окупанта, підтримати дії  іншого. У цьому сенсі прикметною є позиція США,
за місяць до вступу на посаду нового Президента.
avatar