реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Нелегали призведуть до криміналу

У сфері перевезень та торгівлі найчастіше роботодавці зловживають при виплаті зарплати та тримають нелегалів. Фахівці з оподаткування фізичних осіб виявили майже 1,5 тисячі фактів, коли на підприємствах торгівлі та громадського харчування та у приватних підприємців працювали неоформлені наймані працівники.

Для наведення порядку у сфері торгівлі також об’єднуються зусилля багатьох контролюючих структур - прокуратури, податкової міліції, пенсійного фонду та інших. У Чернігові проведені рейди на складах оптової торгівлі, в результаті яких легалізовано близько 200 продавців та вантажників. До бюджету буде спрямовано понад 115 тис. грн.

Спільно з управлінням податкової міліції ДПА в області виявлений підпільний цех з виробництва хлібобулочних виробів, де, звісно, підпільно працювали і хлібопекарі.

Також у чернігівських магазинах «Економка», де торгують одягом, виявлено 14 працівників, які належним чином не були оформлені на роботу. На центральному та ринку «Нива» у бутиках непродовольчими товарами торгували неоформлені працівники.
Перевіривши на вулицях Чернігова продавців карток поповнення та стартових пакетів до мобільних телефонів встановлено шістьох нелегалів.

У Ніжині виявлено 20 нелегалів у сфері Інтернет-торгівлі та 5 нелегальних продавців хлібо-булочних виробів.
Сподіватися, що не помітять, у нелегалів та недобросовісних роботодавців немає жодних шансів. Адже податківці постійно проводять моніторинг кількості найманих працівників у підприємців, види діяльності яких передбачають використання найманої праці.

А ще не зайве нагадати, що за порушення законодавства про працю передбачена не лише адміністративна, але і кримінальна відповідальність. Матеріали перевірок передаються до прокуратури. Вже порушені 2 кримінальні справи.

Відділ масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян ДПА в Чернігівській області.




Теги:ринок, магазини Економка, нелегальні працівники, Інтернет-торгівля


Читайте також



Коментарі (0)
avatar