реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Нефінансовими послугами найбільше скористалися мешканці Чернігова, а найменше - Прилуцького та Срібнянського районів

Станом на січень 2010 року в Чернігівській області діяло 1497 підприємств сфери нефінансових послуг.
З них кожне сьоме надавало послуги освіти, кожне дев’яте – транспортні послуги; здійснювало операції з нерухомим майном; діяло у сфері культури та спорту, відпочинку та розваг, кожне чотирнадцяте надавало послуги у сфері інжинірингу, геології та геодезії, кожне п’ятнадцяте – послуги у сфері охорони здоров’я людини. Послуги пошти та зв’язку забезпечували 5,3% підприємств сфери послуг, діяльністю у сфері права, бухгалтерського обліку та аудиту, консультуванням із питань комерційної діяльності та управління займалися 4,1%, індивідуальні послуги населенню надавали 4,0% підприємств тощо.
Сфера послуг дає можливість працевлаштувати значну кількість жителів області. Чисельність працюючих на цих підприємствах становила 46318 осіб, що складає 19,4% загальної кількості зайнятих в області.
Найбільша частка працівників зосереджена на підприємствах освіти (28,6%), транспорту (14,2%), пошти та зв’язку (14,1%).
Обсяг реалізованих послуг (включаючи ПДВ) за 2009р. становив 2374,1 млн.грн. (проти 2345,7 млн.грн. за 2008р.).
Майже половину (46,7%) загального обсягу реалізованих послуг отримано на підприємствах міст Чернігів, Ніжин і Прилуки. Кожна третя гривня – від реалізації послуг підприємствами м.Чернігова.
У структурі обсягу реалізованих послуг більше половини (50,5%) складали послуги пошти та зв’язку.
У середньому за 2009р. одним мешканцем області було спожито послуг на суму 2128 грн. Слід зазначити, що споживання послуг у територіальному розрізі суттєво відрізняється. Найбільш доступні вони жителям міст Чернігів (2924 грн.), Ніжин (2018 грн.), Прилуки (1466 грн.). У той же час у восьми районах області цей показник не досяг 300 грн. Мінімальним він був у Срібнянському та Прилуцькому районах, кожному жителю яких в середньому надано послуг за рік лише на 197 та 196 грн. відповідно.

Головне управління статистики у Чернігівській області



Теги:області, Послуги, управління, Чернігівській, Головне, нефінансові підприємства, статистика, Рік, статистики, 2009


Читайте також



Коментарі (0)
avatar