реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Незаконно тримаєш зброю? Віддай!

Управління громадської безпеки УМВС України в Чернігівській області повідомляє, що з 1 березня в області розпочинається місячник добровільної здачі зброї, боєприпасів та вибухових матеріалів. Триватиме місячник здачі зброї до 31 березня.

Саме у цей час можна без негативних наслідків позбутися чи зареєструвати «нелегальну» зброю. Місячник проводиться з метою протидії незаконному розповсюдженню зброї та профілактики злочинів, пов’язаних із застосуванням вогнепальної зброї, а також реєстрації добровільно зданої мисливської зброї на території держави.

Громадяни, які під час місячника добровільно здали до органів МВС зброю, боєприпаси та вибухові матеріали, що незаконно у них зберігались, звільняються від відповідальності, передбаченої чинним законодавством України. Добровільно здану мисливську гладкоствольну або мисливську нарізну зброю за бажанням особи може бути оформлено на дану особу після проведення відповідної перевірки та надання необхідних документів, які дають право на придбання зброї. У разі смерті власника зброї вона повинна бути здана членами родини у 5-денний термін до органу МВС — до вирішення питання по суті.

Управління громадської безпеки УМВС України в Чернігівській області основну увагу звертає на те, що власники зброї, які у визначений дозволом на зброю термін порушили строки її перереєстрації, до них вживатимуться заходи адміністративного впливу з подальшим розглядом питання щодо анулювання дозволу на зброю або її реалізацію.

УМВС нагадує: зберігання зброї, боєприпасів та вибухових матеріалів без дозволу органів Міністерства внутрішніх справ України несе за собою відповідальність згідного з чинним законодавством.

Детальну інформацію можна отримати в дозвільній системі м. Чернігова за телефоном: 61-98-85




Теги:області, управління, Чернігівській, УМВС, березня, громадської, нагадує, безпеки, України, місячник


Читайте також



Коментарі (0)
avatar