реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

"Недоавтокефалія" УПЦ (МП)

Архієпископ УПЦ (МП) Сильвестр (Стойчев), ректор КДАІС пояснює статус УПЦ (МП) і каже, що ніякої автокефалії вона не має: "Собор (у Феофанії) не пішов шляхом самопроголошеної автокефалії. Такий крок не вирішив би проблем УПЦ, а лише ускладнив би її становище. Цілком очевидно, що таку автокефалію не визнала жодна з Помісних Православних Церков. Ба більше, інші помісні церкви могли б навіть розірвати спілкування з УПЦ, що означало б канонічну ізоляцію нашої церкви".

Далі Сільвестр пояснює, що УПЦ лише заявила, що хоче бути незалежною від Москви, але поки не буде цього робити
"Тому можна сказати так: Українська Православна Церква чітко задекларувала свій намір бути автокефальною, але утрималася від самопроголошення автокефалії. Звісно, можна сказати, що статус УПЦ зараз не до кінця зрозумілий і оформлений. Однак у нинішній ситуації навряд чи можна було очікувати від УПЦ інших рішень", - сказав архієпископ Стойчев.
Джерело (http://kdais.kiev.ua/event/26052023/)

Іван ПЕТРУЩАК

П. С. Це вже не видумки журналістів, а пряма мова високопоставленого єрарха УПЦ (МП), де чітко і ясно йдеться про те, що УПЦ (МП) є досі в складі РПЦ і лише виявила "намір" бути автокефальною. Ось такі "досягнення" має УПЦ (МП) на другому році повномасштабної війни для українців, що втратили родичів у війні з російськими нелюдами.



Теги:московський патріархат, широка війна, Іван Петрущак, українська автокефалія, УПЦ МП


Читайте також



Коментарі (0)
avatar