реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

Небезпечну горілку продавали в багатьох районах Чернігівщини

Щоб протидіяти тіньовому виробництву та обігу підакцизних товарів Головне управління Державної фіскальної служби у Чернігівській області розпочало з 1 січня операцію «Акциз-2016». Це сприятиме вивільненню ринку від фальсифікату. Натомість на прилавках магазинів має бути легальна підакцизна продукція, виготовлена з якісної сировини та реалізована зі сплатою акцизного податку.

Як повідомив прес-секретар податкової міліції Головного управління ДФС у Чернігівській Микола Тулупов, в ході операції «Акциз-2016» фахівці виявляють факти виготовлення та реалізації алкогольного сурогату. Зокрема у лютому, на «чисту воду» вивели мешканця одного з міст Чернігівщини. Він розгорнув систематичну оптову та роздрібну торгівлю незаконно виготовленої алкогольної продукції, маркованої підробленими марками акцизного податку. Це встановили співробітники ГУ ДФС у Чернігівській області спільно з працівниками Управління захисту економіки в Чернігівській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України в ході досудового розслідування по кримінальному провадженню за ч.3 ст.204 Кримінального кодексу України.

Встановлені місця накопичення, зберігання та реалізації фальсифікату. В цих приміщеннях вже проведені обшуки. З незаконного обігу вилучено понад 100 літрів спирту та близько 1500 пляшок горілки з етикетками відомих заводів-виробників, маркованої підробленими акцизними марками, а також порожня тара з залишками спирту. Вартість вилучених товарів становить 100 тисяч гривень.

Експертиза надала висновки, що алкогольна продукція виготовлена з недоброякісної сировини і небезпечна для здоров’я. До того ж, виготовлялася вона в антисанітарних умовах.

Нині проводяться заходи, спрямовані на виявлення каналів надходження спирту, місць виготовлення та реалізації фальсифікату, а також установлення повного кола осіб, причетних до незаконної діяльності.



Теги:акциз, сурогатна горілка, ДФС у Чернігівській області


Читайте також



Коментарі (0)
avatar