реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

Нелегальні алкоголь та цигарки шкодять і здоров’ю, і бюджету

Працівники Головного управління ДФС у Чернігівській області протягом минулого року перевірили 227 суб’єктів господарювання щодо дотримання законодавства при виробництві та реалізації підакцизних товарів. Виявлено 249 порушень законодавства в сфері обігу алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пально-мастильних матеріалів. Сума штрафних санкцій перевищила 2 мільйони 400 тисяч гривень. Про це "Сіверщину" повідомив сектор комунікацій відділу організації роботи ГУ ДФС у Чернігівській області

За матеріалами оперативного управління виявлені 2 випадки незаконного виробництва фальсифікованих алкогольних напоїв та 1 - пально-мастильних матеріалів. Обліковано 12 кримінальних правопорушень за ст. 204 Кримінального кодексу України (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів), та 2 кримінальних правопорушення – за ч.3 ст. 212 КК України (ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів) у особливо великих розмірах).

З незаконного обігу вилучено товарно-матеріальних цінностей підакцизної групи на суму 26 мільйонів 688 тисяч гривень. В тому числі - 3065 декалітрів лікеро-горілчаної продукції на суму понад 3 мільйони гривень, 2362 декалітри спирту на суму 2 мільйони 100 тисяч гривень, близько 20 тисяч пачок тютюнових виробів на суму майже 345 тисяч гривень, 10 автомобілів на суму 2 мільйони 770 тисяч гривень, 1402 тонни пально-мастильних матеріалів на суму 18 мільйонів 429 тисяч гривень.

Також вилучено товарів підакцизної групи, що були незаконно переміщені через митний кордон, на загальну суму 1 мільйон 423 тисячі гривень.

В ході операції «Акциз-2016», яка стартувала на початку року, проводяться заходи з метою недопущення виробництва та реалізації фальсифікованих підакцизних товарів та незаконного їх ввезення на територію України. Працівники Головного управління ДФС у Чернігівській області під час 63 перевірок виявили 76 порушень на суму близько півмільйона гривень.

Останнім часом побільшало порушень законодавства при торгівлі тютюновими виробами. Зокрема, у лютому працівники відділу контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів спільно зі співробітниками оперативного управління ГУ ДФС у Чернігівській області виявили 2 факти торгівлі тютюновими виробами (тютюн для кальяну) без відповідної ліцензії та без марок акцизного податку встановленого зразка. Сума штрафних фінансових санкцій разом з вилученою продукцією становить близько 85 тисяч гривень.

Операція «Акциз-2016» триває. Ринок підакцизної продукції має бути прозорим і акцизний податок повинен надходити до державного бюджету. І це є гарантією для споживачів, що вони витрачають гроші на легальну, а отже якісну продукцію.

Сектор комунікацій відділу організації роботи ГУ ДФС у Чернігівській області



Теги:Контрабанда, акциз, кальян, ДФС у Чернігівській області


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
Да эти нарушители законов чихали на эти мизерные штрафы. Воровали и будут воровать до тех пор, пока законы будут писать сами себе такие же воры.
Ну и куда и на что пошли эти миллионы от штрафов? А Чернигову от этой суммы что? Дырка от бублика? И сколько воров уже сидят?
Вот какие вопросы я задал бы работникам Главного управления ГФС в Черниговской области.
avatar
2
все знают что на Репкинской можно в открытую купить спирт в любых обьемах, потом эта бурад бодяжиться с водой и вся область это говно пьет
avatar