реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Не той Єрусалим...

Новообраний спікер палати представників Конгресу США Майк Джонсон не просто прихильник Трампа. Він з дуже консервативного крила Республіканської партії яких називають євангелістами. Принаймні, такими є виборці Джонсона...

І тут я згадав що про таких виборців розповідав нам Dr. Alon Ben-Meir під час поїздки до Вашингтону. Він розповідав нам про політику США на Близькому сході.

Так от, на питання про ізраїльське лобі в США він серед іншого сказав що США завжди підтримуватимуть Ізраїль не через лобістів, а через власних виборців-євангелістів. Тому що вони вірять у друге пришестя Христа, а воно, як відомо з Писання, має відбутися саме на землі Ізраїля. Тож праведним християнам потрібно берегти це місце понад усе. Тому американські політики будуть підтримувати Ізраїль "стільки скільки буде потрібно" (С).

З повагою до їхніх релігійних переконань я хотів би звернути увагу на те що українські (руські) християнські книжники ще з XV-XVI століть писали про Київ як другий Єрусалим. Не третій Рим (на який направду більше схожий вашингтонський Капітолій ніж московський Кремль), а саме другий Єрусалим.

Чому виникла така ідея? Саме через те що перший Єрусалим опинився під владою мусульман, на той час Османської імперії, "Великої порти" (яка, до речі, теж вважала себе спадкоємицею другого Риму-Візантії).

Отже, ми тут у Києві вже здавна маємо запасний Єрусалим. Для другого пришестя...
Треба якось прокомунікувати Майку Джонсону і його виборцям таку ідею.

Володимир ГОРБАЧ



Теги:Єрусалим, Україна - США, Володимир Горбач, євангелісти


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
0
1
Щоб Київ був другим Єрусалимом, йому треба відмовитися від статусу столиці держави Україна ( за столицю краще мати не мегаполіс, а такий собі український Вашингтон) та дозволити всім євангелістам світу до нього прибувати на паломництво.
avatar