реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Не плутайте Оранту з Бовванихою!

Мені тут «знавці» пропонують в якості прообразу совкової бовванихи на дніпровій кручі в Києві софійську Оранту. До чого там, бач, совок?

«Знавцям» пропоную коротенький аналіз того, чому бовваниха - не Оранта.

Оранта стоїть з піднятими руками, показує всім, що не має в них ані зброї для нападу (меча), ані захисту (щита). Тобто, таким чином вона показує, що є беззахисною перед людьми, але покладається винятково на Бога, її віра в якого убереже її краще за будь-який меч і щит.

Водночас, кривава совіцька бовваниха стоїть здійнявши в правій руці обрубаний меч, а в лівій демонструє своїй господині-москві (бо ж саме в її бік обернута) невтрачений у бою щит..

Бовваниха стоїть не в оборонній/захисній, чи нападній/атакувальній позиції, а в позиції «інформування/доповіді». Вона інформує свою зверхницю-москву, що, після кривавої битви «ввв» (обрубаний меч), вона жива і «зі щитом», тобто, вийшла переможицею й готова й надалі класти життя своїх дітей за інтереси «імперської матки». Що вона і робила вже два роки перед своїм спорудженням, клавши життя своїх дітей у кривавій афганській авантюрі совкового «топ-менеджменту» на чолі з маразматиком брежнєвим..

То, до чого тут Оранта?
Цю совкову бовваниху (байдуже, з тризубом, чи без) треба валити, як і ленінів до того.. Щит з тризубом, до речі, можна буде встановити на верхівці музею після розібрання бовванихи...

Сергій ШУМСЬКИЙ



Теги:Оранта, Сергій Шумський, деколонізація


Читайте також



Коментарі (0)
avatar