реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Не фінансуй окупанта!

30 липня 2014 року активісти "Студентської Свободи" в м. Чернігів разом з активістами громадської організації "Вільний Чернігів" та "Самообороною Чернігівщини", а також небайдужими містянами продовжили безстрокову акцію "Влаштуймо фінансовий голодомор окупанту в Україні". Цього разу націоналісти пікетували "ВТБ банк".

Учасники акції вчергове закликали чернігівців не користуватися послугами російських банків, оскільки прибутки банку йдуть у бюджет Росії, яка веде війну в Україні. Також націоналісти переконували перехожих громадян не купувати товари російського виробництва та відмовитися від послуг російських страхових компаній, АЗС та магазинів одягу та косметики. Біля "ВТБ банку" було зроблено написи "Не фінансуй окупанта", "Тут гроші в крові" та "Російське вбиває".

Окрім того, свободівці відновили напис "Не фінансуй окупанта", біля "Сбербанку Росії", який працівники цієї установи замалювали.

Активіст Чернігівської "Студентської Свободи" Ігор Гавриленко зазначив: "Ми закликаємо всіх українців не користуватися послугами, які надають російські компанії, оскільки Росія є країною-спонсором тероризму в Україні. Такі акції бойкоту по всій країні є досить дієвими і дають позитивні результати. Так "ВТБ банк" вже є збитковим, оскільки прибутки майже вдвічі менші за збитки, прибутки "Сбербанку Росії" скоротилися в чотири рази, а прибутки "Альфа-банку" зменшилися в 3 рази порівняно з минулим роком".

Крім того, свободівець Олександр Кропива наголосив: "Ця акція є дуже потрібною, особливо в теперішній ситуації, скоріш за все у свідомості деяких людей відкладеться, що не варто фінансувати окупанта. Сподіваюсь, що після таких заходів люди будуть уважніше обирати товари та послуги, якими вони користуються".

Прес-служба Чернігівської обласної організації
ВО «Свобода»



Теги:економічні санкції, російсько- українська війна, втб, свобода, російські банки


Читайте також



Коментарі (3)
avatar
1
Це російські банки в Україні фінансують ( кредитують) нашу економіку, дрібний бізнес та позичальників-фізосіб. Якщо російські банки вийдуть з України, фінансова та єкономічна ситуація погіршиться, вартість кредитів скакне вгору. 
До речі,, банківські капітали наших європейських "захисників", Німеччини та Франції, вже давно втекли з України, після чого наша економіка почала падати вниз. Українська банківська система самостійно не може забезпечити стабільний розвиток нашої економіки.
avatar
0
2
Банки пішли з окупованих Криму й Донбасу. Тут працюють у нормальному режимі. А от варто б задати питання про паритетність: чи присутній хоч один український банк на ринку Росії?
avatar
3
Я не про окуповані території, я про те, що німецький банківський капітал вийшов з "Райффайзен банк Аваль", а французський з "Укрсиббанку". А американський "Дельта банк" як у відчаї перед крахом підняв депозитні ставки, заманює вкладників.
Про яку паритетність можна говорити, якщо одна держава займає  третє місце в світі після США і Китаю по золотовалютним запасам, а інша вся в боргах, як шовках? Бідний багатому не товариш, пане Миколо.

АТО йде до завершення - до взяття Донецька та Луганська, де збираються та укріплюються ті сепаратисти, що амністії не підлягають. Ви уявляєте собі, чим закінчитья взяття цих міст? І це станеться перед виборами до ВРУ. Перед виборами масовий виборець, рядовий обиватель, відчує, що "жити по новому" - це затягнути паски в холодних оселях. Не виключаю,  що камікадзе стане не лише Уряд, а й ті партії, що його створили..
avatar