реклама партнерів:
Головна › Новини › МЕДИЦИНА

Не дайте закрити рентгенкабінет

Характерне для нашої держави «покращання життя» торкнулося жителів сіл Линовиця, Удайці, Полонки, Нова Гребля, Стасівщина, Бубнівщина, Лутайка. Стало відомо про намір закрити рентген-кабінет, який знаходиться у Линовицької центральної лікарні № 3. Жителі звертаються зі своєю проблемою до небайдужої громадськості.

Линовицька ЦРЛ № 3 обслуговує 4300 осіб населення. Поруч із лікарнею є інфекційне стаціонарне відділення, школа, де навчаються більш ніж 300 учнів. Є завод, СТОВ «Цукровик», СТОВ «Дружба-Нова». У цю лікарню Линовицький цукрозавод купив рентген, він працював, ламався, знову працював. Його обслуговувала лаборант-рентгенолог І. Гайдук на півставки.

Прилуцька райлікарня вирішила закрити рентгенкабінет. На сході села було вирішено, що закривати рентген-кабінет недоцільно, оскільки були випадки травм у школі, на виробництві, вдома, а до районної лікарні — 15 км. Щоб найняти машину, треба 150 грн, та й не всі можуть дістатися до району. Виконком селищної ради виступив за те, щоб не закривати рентген-кабінету.

Але прохання 4300 людей ніяк не чіпає нікого, бо головний лікар пан Заєць стверджує, що в наказі № 33 Мінохорони здоров’я України йдеться: на 20 лікарів, що на прийомі, є тільки 1 ставка лікаря-рентгенолога. У нас у селищі 4,5 ставки лікаря на прийомі, на 0,25 ставки лікаря-рентгенолога не вистачає півставки. Але ми й не просимо лікаря, в нас є лаборант, ми просимо його залишити на 0,25 ставки, а консультацію може давати лікар і в районі.

Тим більше наказ № 132 Мінохорони здоров’я не заперечує про збереження і утримання інвентаря (а саме рентген-кабінету) в сільській амбулаторії. У Линовиці є і стаціонар, де є лікар, та інфекційне відділення.
І швидка допомога стала працювати з 7.00 до 22.00, а потім телефонуй у район. Щоб приїхати до нас, треба 30 – 40 хвилин, а у віддалені села — годину. Тож уночі легше померти, ніж удень. Що ж це за «швидка» допомога?

Куди тільки не зверталися, всі відписуються, ігноруючи волю жителів цих сіл. Де ж правда? Просимо остаточно розібратися в цій ситуації.

За дорученням —
Людмила ЛАЗОРЕНКО



Теги:медицина, Прилуцький район, Линовиця


Читайте також



Коментарі (0)
avatar