реклама партнерів:
Головна › Новини › МЕДИЦИНА

Не чухайтесь!

Деякі люди потерпають від того, що шкіра чухається не лише вдень, але і вночі. Однак до лікаря йти соромляться. Треба знати, радить Чернігівська обласна газета «Біла хата», що свербіння шкіри може бути зумовлене багатьма причинами, зокрема і алергійною реакцією шкіри на тканину, з якої виготовлено одяг.

Проте, перш ніж скористатися народними методами лікування свербежу, потрібно звернутися до лікаря, аби переконатися, що це не грибкове захворювання.

Майте на увазі, що свербіння шкіри вночі можуть спричинити порушення вивідної функції печінки, обмінних процесів, інтоксикація через захворювання нирок, а також розлади нервової системи. Тобто свербіж у цьому разі є вторинним явищем, і необхідно з’ясувати причину — основне захворювання. Для цього треба особисто звернутися до дерматолога, який після обстеження за потреби порекомендує іншого спеціаліста (уролога, терапевта та ін.).

У людей похилого віку можливий так званий старечий свербіж, спричинений зменшенням кількості сальних залоз на певних ділянках шкіри і пересушенням шкіри. Особливо свербіж посилюється взимку.

У разі старечого свербежу чи через погіршення вивідної діяльності нирок, печінки дуже помічним є корінь солодки голої. Беруть чайну ложку кореня солодки, заливають склянкою води і кип’ятять 5—7 хв. Процідити і приймати по 1/3—1/4 склянки три-чотири рази на день.

Гарно усуває свербіж лавандова ефірна олія, розведена в пропорції 1:1 з жировою основою, або 10 крапель олії — на столову ложку. За жирову основу найліпше взяти переварену на водяній бані протягом 15—20 хв соняшникову чи кукурудзяну олію. Змащувати вражені місця кілька разів на день, почекати, поки олія всотається в шкіру, і потім одягтися.

Лавандову олію також можна додавати в крем для шкіри обличчя та тіла.

Ганна ПИЛИПЧУК, лікар-дерматолог.




Теги:алергія корінь солодки голої, Грибок, свербіж взимку, Нирки, печінка, свербіж, лавандова олія


Читайте також



Коментарі (0)
avatar