реклама партнерів:
Головна › Новини › Тут я живу

Назви вулиць -- не просто назви

У Ніжині створено експертну групу при громадській раді із впорядкування мікротопонімів.

26 липня з ініціативи членів Громадської ради при виконавчому комітеті Ніжинської міської ради М.П.Шкурка, директора Благодійного фонду “Ніжен”, та М.М.Науменка, виконавчого директора Асоціації “Об’єднання підприємств Ніжинщини”, відбулося чергове засідання цього дорадчо-консультативного органу.

На порядку денному було питання про затвердження складу експертної групи з питань повернення історичних назв вулиць міста.
Ініціатори розгляду цього питання ставили за мету створення такої структури, яка, на відміну від тимчасової депутатської комісії з питань перейменувань вулиць буде складатися з фахівців і працюватиме на науковій основі.

Про важливість проблематики свідчить той факт, що активну участь в обговоренні взяли два заступники міського голови Баранков О.Г. і Васильєва С.Ю. Після гострих суперечок зумовлених політичною заангажованістю численної консервативної частини ради, вона все ж таки затвердила експертну групу у кількості 14 осіб.

До складу групи увійшли краєзнавці, науковці, правники. Головою обрано Зозулю Сергія Юрійовича, старшого наукового співробітника Центру пам’яткознавства Національної Академії наук України та Українського товариства охорони пам’яток історії та культури, який наголосив, що завдання групи будуть ширші, а саме група разом з поверненням історичних назв здійснюватиме повну ревізію мікротопонімів, включно зі здійсненням перейменувань.
Експертна група буде працювати на підставі Положення про громадську раду.

Безумовно, цьому важливому завданню з відновленню історичної правди та справедливості буде сприяти Закон України “Про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій”, який набрав чинності 25 липня, тобто напередодні засідання громадської ради.

Член громадської ради при виконавчому комітеті
Ніжинської міської ради, виконавчий директор
Асоціації “Об’єднання підприємств Ніжинщини”
Микола НАУМЕНКО.



Теги:Микола Шкурко, Ніжин, асоціація підприємств Ніжина, перейменування вулиць


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Добрий приклад для Чернігова.
avatar