реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

"Навіть пам'ятникам соромно за Шкарлєта!"

У Чернігові відбувся флешмоб проти намірів уряду призначити ректора Чернігівського національного технологічного університету Сергія Шкарлета керівником міністерства освіти і науки.

Вранці 24 червня пам’ятники діячам української історії та культури у середмісті Чернігова набули незвичного вигляду. Тарас Шевченко, Іван Мазепа, князь Чернігівський Ігор та Ілля Муровлянин були з пов’язками на очах і табличками «Соромно за Шкарлета».

Акція ініційована рухом «Простір свободи» і покликана привернути увагу до спроб протягнути одіозного ректора на посаду керівника МОНу.

«Намагання в будь-який спосіб поставити на чолі української освіти настільки одіозну фігуру – це сором і ганьба, не кажучи вже про величезну шкоду, яку таке призначення завдало б нашій освіті», - заявив представник руху Олександр Ясенчук.

Сергій Шкарлет – у минулому активний діяч Партії Регіонів, прихильник Януковича і Табачника. Серед іншого відзначився неодноразовим масштабним плагіатом у своїх наукових роботах, а також тим, що на гроші, виділені цьогоріч державою для підтримки університетів, у ЧНТУ придбано для ректора автомобіль екстра-класу вартістю півтора мільйона гривень.

Через ці дії, а також заяви, спрямовані на руйнацію освітніх реформ (зокрема на нівелювання зовнішнього незалежного оцінювання) кандидатура Шкарлета викликала обурення не лише в суспільстві, а й серед депутатів правлячої партії.

Комітет Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій не підтримав кандидатуру Шкарлета на посаду міністра.

24 червня у Чернігові мало відбутися засідання Кабінету Міністрів, на якому одіозного ректора мали б призначити в.о. міністра в обхід законних процедур.

Засідання перенесли через повінь на Прикарпатті, однак активісти переконані, що загроза призначення Шкарлета не зникла.



Теги:регіонали, команда ЗЕ, Шкарлет, МОН, уряд Шмигаля


Читайте також



Коментарі (0)
avatar