реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Навіть бомбардування пояснять крадіжками...

Щойно сільський голова Гайворона Валентин Бойко повідомив, що автошляхи по Ічні відкриті. В самому місті людей майже немає, але він уже розвіз по домівках 20-ро іченців, які були на евакуації в Бахмацькому районі.

За спостереженнями пана Бойка, ніяких згорілих заправок чи зруйнованих хат у Ічні нема. Чітко видно де впав снаряд у сушилку зерна поблизу Молокозаводу - як раз на виїзді в бік Гайворона.

У будинках повибивані шибки - ударною хвилею. Але що казати, коли в селі Рубанка - за 35 км від місця вибухів, - в де-кого теж вилелітили шибки, а в місцевої бібліотекарки навіть висадило вхідні двері на веранді.

У Голінці Бахмацького району, за 45 км, люди прокинулися вночі від дзеленчання вікон і скавуління собак наче на землетрус. Старі дерев'яні хати скрипіли й гупали.

Якось дружно і стар, і млад розповідають про покрадені снаряди і "замітання слідів". Видно породу "внє політікі", яка навіть коврові бомбування ВПС РФ буде пояснювати отою "корупцією" і "крадіжками зі складів". Припускати, що то диверсія РФ - мовєтон...

Оскільки бачив атмосферу в кількох селах Бахмаччини, скажу шо люди проявили зворушливу солідарність і знамениту самоорганізацію. Багатьох іченців підвозять незнайомі люди, а самі іченці згадали всіх своїх родичів у навколишніх селах і ще затемно були в Дмитрівці, Бахмачі, Фастовцях, Рубанці, Кропивному, Григорівці, Голінці й навіть у Конотопі. Часто напіводягнені і без документів.

Ніхто особливо нічному не дивуєцця. Таке враження, що люди мовчки готові до всього.

На війні як на війні. Добре шо всі живі.

Ростислав МАРТИНЮК



Теги:російсько- українська війна, вибухи в Ічні, Ростислав Мартинюк, Голінка


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
А чому іченці, а не ічнянці? Це так по новому правопису?
avatar