реклама партнерів:
Головна › Новини › Невідома Україна

Науковці Національного заповідника «Чернігів стародавній» отримали консультації з питань дослідження церков та монастирів

15 лютого 2012 року науковим співробітникам Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній» були надані консультації з питань організації дослідницької роботи. Перед ними на засіданні науково-методичної ради заповідника виступив та відповів на численні питання молодший науковий співробітник Українського інституту національної пам’яті Сергій Горобець. Зокрема, він розповів про джерельну базу досліджень для відтворення історії чернігівських церков та монастирів.
Сергій Горобець поінформував, що монастирські фонди чернігівських церков зберігаються також в архівах Києва, вони відзначаються наявністю значної кількості стародавніх і рідкісних документів.
Він також розповів про такий вид історичних документів як сповідальні розписи. Вони, зокрема, надають можливість дослідникам отримати інформацію про духовенство церков.
Сергій Горобець подарував для наукової бібліотеки заповідника книгу «Духовна консисторія в системі єпархіального управління (1721-1786 рр.)». Автор видання: Оксана Прокоп’юк. Книга є першим дослідженням єпархіальних колегіальних структур управління в контексті становлення та поступової уніфікації органів різних рівнів та компетенції в Російській імперії у ХУІІІ ст. Наукове видання розраховане на фахівців та всіх тих, хто цікавиться історією Церкви в Україні ранньомодерного часу.
Консультацію наукового співробітника Українського інституту національної пам’яті Сергія Горобця в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стародавній» проведено в рамках реалізації положень Угоди про співпрацю.

Сергій Бутко,
Український інститут національної пам’яті





Коментарі (0)
avatar