реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Народний фронт роботодавців "Сіверщина"

"Ми - ізгої на святі життя" -- дивно було чути такі публічні заяви від небідних людей у залі обласного театру імені Т.Шевченка. А саме такий настрій зібрав 320 керівників підприємств на конференцію обласної організації роботодавців "Сіверщина". Говорить голова організації, депутат обласної ради Віктор Лазар:" Нас просто дістали корумповані чиновники, які нічого не виробляють, а хочуть жити краще за підприємців. Ми з в ами, до яких би партій не належали, просто обслуговуємо київських політичних лідерів, а наш регіон незахищений. маємо стати один за одного. Не дивіться мовчки зі свого паркану як кінчають сусіда, бо завтра прийдуть по вас".

Віктор Демшевський яскраво розповів як його взяли з "хабарем", що виявився оплатою проданої бази, власником якої і є Демшевський. Коли ж справа з корупцією не вигоріла, від тодішнього прокурора області А.Василевського запропонували відкупитися справді хабарем в 100 тисяч доларів.

Микола Тарасовець ("Полікомбанк"), депутат обласної ради, поділився досвідом як правоохоронці захищали його банк від рейдерства:" На наше звернення прийшла відповідь через два тижні, де було сказано, що наше звернення ще передано кудись". Тобто, можна 10 разів захопити банк, доки чиновники в погонах писатимуть відписки. Хоча зараз стало нормою у держслужбовців просто не відповідати на листи.

Коли керівник крупного комбінату "Домобудівник" Анатолій Роговий каже:"Боротьба, боротьба, а коли є працювати?!", коли він виступає за підвищення зарплат, але економічна ситуація, створена владою, не дає цього зробити, то мимоволі задумуєшся -- щось не так у нашій державі.

Форум роботодавців показав, що вони розуміють: це -- їхня держава, а не "ця держава". І вони дорожать нею, бо коли регіонал Демшевський став "гнати поганки" на помаранчевих, його просто засвистали. А керівник ніжинської фірми "Сяйво" Микола Шкурко нагадав, що раніше лавниками-депутатами магістрату були люди залежно від їх майнового стану:" тепер же ми заробляємо гроші, а розподіляє їх чиновник, який своїми руками нічого не побудував".

Роботодавці вирішили звернутися до керівників уряду, Верховної Ради з вимогою внести зміни до законів, щоб повернути мажоритартну систему виборів у місцеві органи влади. Взагалі ж сама конференція стала голосним двзіночком для влади: підприємці виходять на стежку війни задля захисту своїх інтересів, задля держави. І в тій державі чиновникам сьогоднішнього хапального рефлексу нема місця.

Василь ЧЕПУРНИЙ, учасник конференції -- директор редакційно-видавничого центру "Сіверщина".




Теги:Сіверщина, роботодавці, Тарасовець, Лазар, Шкурко


Читайте також



Коментарі (0)
avatar