реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

"Просвіта" -- "УДАРу": ваші представники виглядають рейдерами!

Правління обласного товариства "Просвіта" імені Т.Шевченка звернулося до керівництва партії "УДАР Віталія Кличка" з листом щодо газети "Сіверщина".

В ньому правління "змушене констатувати, що представники Вашої партії роблять спробу рейдерського захоплення нашої просвітянської газети "Сіверщина". Мова йде про голову обласної організації "УДАРУ", народного депутата Сергія Аверченка та депутата обласної ради Віктора Лазаря".

"Просвіта" нагадує, що газета "Сіверщина" заснована "Просвітою" та Рухом ще у 1992 році і весь цей час була і є газетою українського, демократичного спрямування. "Творцями її були журналісти Петро Антоненко та Василь Чепурний, останній з яких 7 років є головним редактором. Саме він привів у видавці згаданих вище політиків - підприємців", -- говориться у листі на адресу столичних керівників "УДАРУ".

"Входження їх у газету відбулося за умови збереження курсу видання, для чого було розділено посади редактора (ним залишився В.Чепурний) і директора (його призначають підприємці - "ударівці". За 2,5 роки змінено 4 директорів, але підйому тиражу газети не сталося). Засновником газети було і залишається товариство "Просвіта".

Просвітяни пишуть:"Детально заслухавши позиції В.Лазаря та С.Аверченка, правління не знаходить причин для заміни редактора, а розглядає це виключно як підігрування регіоналівській владі у спробі "зачистити" інформаційний простір від опозиційної української газети. Вже зараз представники Партії регіонів у області насміхаються з непорядності деяких членів Вашої партії".

Правління товариства "Просвіта" просить керівництво партії "УДАР" приипинити спробу рейдерського захоплення газети "Сіверщина", бо "інакше правління буде змушене змінити видавця".

Лист закінчується заявою про наміри вдатися до публічних заходів протесту у випадку ігнорування позиції "Просвіти".

Листа підписали заступник голови обласної "Просвіти" Олександр Шевченко, перший голова Руху Валерій Сарана, голова обласної організації Конгресу українських націоналістів Валерій Рябченко, поетеса Надія Галковська, голова обласної організації Руху Володимир Ступак та інші члени правління "Просвіти".



Теги:Сіверщина, Аверченко, Просвіта, Лазар, удар, рейдерство


Читайте також



Коментарі (0)
avatar