реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Народний депутат захищає оборонне підприємство

Народний депутат України заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства Олександр Кодола 6 лютого звернувся з трибуни Верховної Ради до Прем’єр-міністра України та Міністра оборони із депутатським запитом щодо визначення подальшої долі Державного підприємства «Ніжинський ремонтний завод інженерного озброєння».

Народний депутат повідомив, що до нього звернулися колектив заводу та представники громади міста Ніжина з інформацією про проблеми, які виникли на підприємстві.

Зокрема у 2012 році «Ніжинський ремонтний завод інженерного озброєння» було передано зі сфери управління Міністерства оборони України до Державного концерну «Укроборонпром». Після цього, як стверджують представники підприємства, до липня 2014 року завод не отримував жодного державного замовлення на проведення ремонту засобів інженерного озброєння.
І це при тому, що підприємство спеціалізується на ремонті майже всієї номенклатури засобів інженерного озброєння. Висококваліфіковані фахівці звільнилися у зв’язку з відсутністю роботи та заробітної плати.

Коли ж у липні-серпні 2014 року підприємство нарешті отримало від Міністерства оборони замовлення на ремонт 21 одиниці засобів інженерного озброєння, то виникли суттєві проблеми із забезпечення запасними частинами та матеріалами, несвоєчасністю їх постачання. Необхідні матеріали довелося купувати за бюджетний кошт, хоча в арсеналах Збройних Сил було в наявності все необхідне.

Складна ситуація на підприємстві створює соціальну напругу у місті. Зараз заявники пропонують передати вказане підприємство до сфери управління Міністерства оборони України.

- Я вважаю, що лише зміна органу влади, до сфери управління якого буде віднесено ДП «Ніжинський ремонтний завод інженерного озброєння», не вирішить всіх проблем підприємства. Сьогодні необхідно здійснити детальне вивчення всіх проблем його функціонування та вжити комплекс заходів із збереження стратегічно важливого ремонтного підприємства, - підкреслив народний депутат.

- Тому я звертаюся до Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка та Міністра оборони Степана Полторака з проханням дати доручення відповідним центральним органам влади здійснити перевірку викладеної інформації та оцінку внесених пропозицій, детально вивчити ситуацію, що склалася на ДП «Ніжинський ремонтний завод інженерного озброєння» і терміново внести проект рішення, яке забезпечить повноцінне функціонування вказаного підприємства, - підкреслив Олександр Кодола.

Прес-служба народного депутата України Олександра Кодоли



Теги:російсько- українська війна, Ніжин, Олександр Кодола, Оборона


Читайте також



Коментарі (0)
avatar