реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Проїзд у маршрутці - 14 гривень!

Атракціон небувалої дурості відкрито! Ура, товариші! Проїзд в маршрутці Ніжина - 14 грн!

Непрофесійність, недалекоглядність у керівництва нашого міста, а також відсутність будь-яких знань та навичок в управлінні містом дало тріщину ще на початку їх каденції. Тепер ця тріщина заглиблюється та розростається.
Керівництву, безумовно, пощастило, адже, як зараз модно говорити, попередня влада налаштувала всі життєво важливі процеси, відновила комунальні підприємства та залишила по собі чималу фінансову подушку, якої вистачило більш як на рік роботи нового керівництва.

Панство жило на широку ногу, шикувало, розважалось, їло лобстери, записувало відоси, гнобило тих, хто не корився дворянським забаганкам, робило ремонтики в своєму палаці, тут маю на увазі міськвиконком, замилювало очі пересічному виборцеві укладанням плитки, новорічними гірляндами та відкриттям фонтану під новий рік.
Тепер же, коли війна звалилась на плечі кожного з нас, а, і без того, бідне населення стало, щонайменше, вдесятеро біднішим, як виявилось, міський бюджет зазнав, дозвольте це сказати, фіаско. У той момент, коли місто просто зобов'язане підтримати своїх громадян, влада здирає з них останню шкуру, певно, що керівництву не вистачає грошей на чергову пару туфлів з, даруйте за тавтологію, крокодилячої шкіри.

Тепер, щоб доїхати до роботи, пасажиру доведеться викласти аж 14 грн, пасажиру-пенсіонеру - 10, школяру - 8. Але ще нещодавно мер на одному з прилуцьких телеканалів хизувався, що на відміну від Прилук Ніжин збільшувати вартість проїзду не збирається.

Безперечно, що власники маршруток заправляти свою техніку повітрям не зможуть, ціни на пальне бачили всі, але ж рівень пенсій та зарплат не виріс, на відміну від продуктів харчування та ліків.

На мою думку, мер мав би думати під час війни не про власну вигоду, а про людей, які довірили йому таку високу посаду! Як мінімум, варто було розробити спеціальні бюджетні програми, кошти на які взяти з інших, неважливих у період війни програм, приміром зняти їх з ремонту Гоголівської. А за рахунок цих грошей місто змогло б тримати на попередньому рівні вартість проїзду, компенсувати перевізникам різницю й, нарешті, раз і назавжди вирішити питання обрахунку пасажиропотоку. Але ж, але ж, але ж. На жаль, для нашого міста чим гірше, тим краще керманичам.

Ремонт покриття по вулиці Гоголя, певно, для парашутистів важливіше для заробляння виборчих балів, ніж життя виборців у достатку.

А тепер вмикаємо логіку, калькулятори і рахуємо, яких збитків зазнають підприємці та підприємства міста від байдужості та недалекоглядності нашого міського очільника. Неплатоспроможність пасажирів може призвести до колапсу, в результаті якого налагоджена система перевезень може бути знищена. До того ж, якщо замість соціального захисту населення, врегулювання цін, підготовки до опалювального періоду мер займається піаром у самопроголошеній уявній республіці, то пережити зиму та утримати надходження до бюджету міста буде ой як нелегко. Тому, перед тим як вихваляти мера, спробуйте на світ подивитись без рожевих окулярів.

Віталій КУБРАК



Теги:Віталій Кубрак, Олександр Кодола, маршрутки, Ніжин


Читайте також



Коментарі (0)
avatar