реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Наркобарони з Чернігівщини - затримані

На кордоні Житомирської та Вінницької областей на автодорозі «Житомир – Могильов-Подільський» був затриманий автомобіль «Wolksvagen-pasat» під керуванням мешканця Чернігова 26-річного Микити, раніше не судимого, з яким в салоні авто також знаходились 21-річний чернігівець Іван який раніше вже мав проблеми з Законом та його тезка житель кримського міста Саки 1975 року народження теж зі стажем «тюремних університетів».
Під час перевірки автомобіля та його пасажирів було виявлено та вилучено: у водія — пістолет марки «Скат-1РК» та 5 набоїв до нього, гроші в сумі 16 тисяч 150 гривен, 5 мобільних телефонів, бухгалтерські документи та банківські картки. В одного з пасажирів автомобіля - мобільний телефон та наперсток зі слідами речовини рослинного походження зеленого кольору, а в іншого — пакет з порошкоподібною речовиною білого кольору вагою близько 100 грам, речовину рослинного походження зеленого кольору близько 5 гр. та гроші в сумі 851 гривна. До речі, дорогоцінний товар – білий порошок, обережний кур’єр заховав аж… в нижню білизну.
Затримання та поверхневий огляд цієї трійки були зовсім не випадковим. Працівниками відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків УМВС України в Чернігівській області у тісній взаємодії зі своїми колегами з Вінницької області та працівниками Департаменту БНОН МВС України, з залученням до співпраці оперативних служб Житомирської, Сумської та Черкаської областей, було проведено ряд оперативних комбінацій та розшукових заходів по документуванню і затриманню групи наркозбувальників з міжрегіональними зв’язками.
В результаті проведених заходів було виявлено та задокументовано організовану злочинну групу в складі 7 осіб, які протягом 2010 року на території міст Чернігова та Києва, а також в Сумський, Вінницький областях та республіці Крим займались перевезенням, пересиланням та збутом наркотичних речовин: «марихуани», психотропної речовини «амфетаміну» та прекурсору «ангідриду оцтової кислоти». Затримання проводилось з залученням працівників спецпідрозділів УБОЗ, РМОП «Беркут» та співробітників Кінологічного центру УМВС в Чернігівській області.
Членами групи виявились троє чернігівців та ще двоє жителів Чернігівської області — будівельники з Ріпкинського району, які тимчасово мешкали в столиці 23-річний Сергій та 26-річний Роман, житель Сумської області – 23-річний мешканець м. Шостки Артур, а також вже вище згаданий кримчанин 35-річний Іван.
Семеро учасників цієї групи зустрілися абсолютно випадково. Наприклад, чернігівець Микита зустрівся зі своїм кримським «подільником», коли відпочивав на Південному березі Криму. Потім до їх злочинної схеми долучилися ще двоє знайомих Микити з Чернігова та двоє мешканців смт. Ріпок, які періодично підробляли на будівництві у столиці (мабуть вирішили, що додатковий дохід у такий спосіб їм також не завадить). Також до складу групи увійшов 23-річний житель Шостки Артур. Так склалася «команда» з семи чоловік, яка організувала доставку та розповсюдження «дурману» в Чернігові і, частково, в Києві. «Партнери» з Сумської області та Криму налагодили поставки наркотичного зілля та психотропних речовин, а їх чернігівські та «київські» колеги вже доставляли «ліки від утоми» всім бажаючим. До речі зазначити, що майже всй учасники угруповання, за виключенням одного, були сімейними людьми і до того ж добропорядними, а члени Чернігівської «секції» угруповання навіть значилась як окремі суб’єкти підприємницької діяльності.
В результаті проведених оперативно-розшукових заходів було всі сім учасників групи були затримані. В рамках розслідування кримінальної справи порушеної за ст. 307 Кримінального Кодексу України в помешканнях затриманих були проведені обшуки під час яких виявлено та вилучено: 90 доз наркотичного засобу «марихуани» та чотири пристрої для паління цього наркотичного зілля, а також портативні електронні ваги (торгівля дурманом на вагу без цього приладу ніяк не можлива). Також вилучено 80 доз «амфетаміну». Міжрегіональний статус групи передбачав необхідність мобільного зв’язку, тому у затриманих наркозбувальників було виявлено та вилучено 29 (!) мобільних телефонів та ще 13 змінних sim-карток до них, що свідчить про надзвичайну обережність та конспіративність зловмисників. Також у торгівців смертоносним зіллям, крім вже вище згаданого пістолета, вилучено чималу кількість набоїв до малокаліберної та травматичної зброї, і, навіть 1 набій до пістолету – ПМ. На постійних та тимчасових квартирах, де мешкали члени групи, було виявлено та вилучено оргтехніку: комп’ютер, музичний центр «Panasonik», DVD-програвач «Orion» та DVD-диск з записом до цифрової відеокамери, а також документи, щоденники з записами про обіг наркотичних засобів, банківські картки та квитанції на перерахунки грошових коштів. Цей перелік ще раз доводить, що наркобізнес у них був поставлений «на широку ногу».
Для такого міжрегіонального розмаху, який досягли фігуранти справи, їм, безперечно, був потрібен автотранспорт і він у них, звичайно ж був. Автомобілі марки КІА-2700 та «Audі-80», а також дві німецькі іномарки Wolksvagen - легковик та мікроавтобус, теж були затримані правоохоронцями та обшукані згідно санкції суду. При огляді одного з них в салоні було знайдено дерев’яну биту, металевий предмет діаметром 20 см, який, цілком імовірно, міг використовуватися як кастет, та протигаз.
В ході проведення оперативних заходів по документуванню діяльності членів групи співробітниками відділу БНОН УМВС України в Чернігівській області було організовано контрольовані поставки 600 грам «амфетаміну», двох літрів "ангідриду оцтової кислоти" та 10 кілограмів «марихуани».
Вартість наркотичних засобів та психотропних речовини, вилучених у наркозлочинців, за цінами чорного ринку, становить близько 60 тис.грн., а вилученого майна приблизно 200 тис.грн.
В результаті проведених заходів всі семеро учасників групи були затримані в порядку ст. 115 КК України. Відносно затриманих наркоділків порушена кримінальна справа за ознаками ст. 307 ч.3 Кримінального Кодексу України «незаконне виробництво, … перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин та їх аналогів … вчинені організованою групою» яка передбачає підозрюваним ув’язнення на термін від восьми до дванадцяти років з конфіскацією майна. Розслідування триває.

ВЗГ УМВС у Чернігівській області




Теги:наркотики, Київ, наркомани, Ріпкинський район, шостка


Читайте також



Коментарі (0)
avatar