реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Нарешті в Козельці буде українська православна церква !

Вознесенська церква в селищі Козелець віднині належить Українській Православній Церкві Київського Патріархату.
Таке рішення прийнято більшістю голосів депутатів Чернігівської обласної ради.

Пам'ятку архітектури ХІХ століття, яка є унікальним зразком традиційного для Лівобережної України XVII–XVIII ст. хрестового п'ятибанного храму в період історизму, передали в довгострокове безоплатне користування громаді УПЦ КП. Про це повідомив сайт Свобода ФМ

Зняти з розгляду і заблокувати дане питання намагався депутат від «Нашого Краю» Артур Зінов'єв. Однак адепт московської патріархії залишився без підтримки навіть своїх колег по фракції. Він був єдиним обласним депутатом в залі, який голосував проти передачі.

Віднині козацьке містечко Козелець має власний молитовний храм. Поки що один на весь райцентр. Зате в районі є кілька парафій Української православної церкви Київського патріархату - а в Острі та Озерному навіть збудовані нові храми. До того ж, в Озерному храм унікальний ще й тим, що його іконостас - мармуровий.

За передачу Вознесенської церкві УПЦ КП виступили широкі кола патріотичної громадськості. Влітку минулого року там було здійснено перше за багато десятиліть богослужіння.

Адепти московської патріархії на чолі з козелецьким благочинним Михайлом Терещенком (ще багато хохлів і малоросів) традиційно провокували прихожан, націоналістів та учасників бойових дій так званої «хресною ходою». Та зрештою все закінчилося так, як і мало закінчитися в державі, що зветься Україною.
Раніше в приміщенні храму знаходився музей історії ткацтва.



Теги:Чернігівська єпархія, Козелець, Наш край, Чернігівська обласна рада


Читайте також



Коментарі (0)
avatar