реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Нарешті порушені кримінальні справи

Стосовно посадових осіб підприємств ВАТ «ЧеЗаРа» (м. Чернігів») та ПАТ «Прилуцький завод «Білкозин» (м. Прилуки) порушено кримінальні справи, накладено арешт на майно. Про це повідомила прокуратура Чернігівської області.
Стан правозахисної діяльності та взаємодії з уповноваженими органами державного контролю у сфері оплати праці обговорювався на розширеній колегії прокуратури області.

Колегія констатувала, що проведеними у взаємодії з органами контролю перевірками у поточному році охоплено правозастосовчу діяльність усіх підприємств, які мають заборгованість по заробітній платі. За їх результатами порушено 53 кримінальні справи, притягнуто до відповідальності 187 посадових осіб, пред’явлено 437 заяв про видачу судових наказів щодо виплати заробітної плати. В цілому, вжиті прокуратурою заходи сприяли виплаті понад 40 мільйонів гривень заборгованої заробітної плати.

Одночасно дано правову оцінку стану державного контролю з принциповим реагуванням на окремі факти бездіяльності: до дисциплінарної відповідальності за документами прокурорського реагування притягнуто 30 посадових осіб відповідних органів.

Колегія затвердила додаткові заходи, щодо подальшої активізації правозахисної діяльності у сфері оплати праці.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області



Теги:ЧеЗаРа, Білкозин, Прокуратура


Читайте також



Коментарі (0)
avatar