реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Нардеп пропонує Угорщині спокутувати «кармічний гріх»

Народний депутат Дмитро Наталуха запропонував Угорщині взяти патронат над Чернігівщиною для її відновлення після російської навали. Про це він написав на своїй сторінці у мережі Фейсбук.

Пропозиція з’явилася після скандального виступу прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана, який заявив, що Україна не є суверенною державою, бо в неї нема грошей і зброї, а воює лише завдяки Заходу.

Відповідаючи угорському прем'єру, Дмитро Наталуха нагадав, що 105-та легка угорська дивізія, яка воювала на боці нацистів у Другій світовій війні, стала головними виконавцями злочину, відомого як Корюківська трагедія, коли було спалено біля семи тисяч мирних мешканців.

Народний депутат України справедливо зауважує: «Наприкінці 2021 року федеральний президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр у межах свого візиту в Україну навіть відвідав меморіал Корюківської трагедії на Чернігівщині. Для німців - це чергова чорна сторінка їх історії, за яку їм соромно і совісно. А от угорці - реальні виконавці розстрілів і спалень у Корюківці, завжди уникали цієї теми, і замовчати її їм доволі довго допомагав ще один людожерський режим - Радянський Союз».

«На мою персонально думку, перш ніж дозволяти Будапешту відкривати свого рота в наш бік і щодо нашої держави, населення, мови і історії, від них варто було би отримати, щонайменше, офіційні вибачення за Корюківську трагедію, - каже народний депутат Дмитро Наталуха. - А, в ідеалі, компенсацію кожному українцю, чий родич був серед тих 7000 вбитих і спалених заживо українців в Корюківці».

Що ж до патронажу Угорщини він зазначив: « Якщо угорцям пропонували патронаж - можна обмежити їх вибір Чернігівською областю, нехай спокутують таким чином кармічний гріх. І лише після цього - вести якусь цивілізовану дискусію про «права угорців на Закарпатті», «мовні меншини», чи блокування Будапештом будівництва ще одного блоку української атомної електростанції на догоду Кремлю».

Варто додати, що угорці спалили не тільки Корюківку, але й багато інших українських сіл разом із мешканцями – скажімо, Козари, Єліно, Смолин та інші.

Василь ЧЕПУРНИЙ.



Теги:Україна - Угорщина, мадяри, корюківська трагедія, воєнні злочини, Дмитро Наталуха


Читайте також



Коментарі (0)
avatar