реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Напередодні свого 95-річчя помер народний художник Анатолій Шкурко

Міський голова Чернігова Владислав Атрошенко висловив співчуття родині та колегам Народного художника України Анатолія Шкурка у зв'язку з його смертю.

Народився Анатолій Никифорович 29 жовтня 1924 року у с.Смолин на Чернігівщині. З дитинства мріючи стати художником, одразу після закінчення школи вступає до Харківського художнього училища. Закінчити цей заклад завадила Друга світова війна. Анатолій Шкурко розпочав свій солдатський шлях із древнього Любеча і дійшов бійцем 111-го стрілецького полку з військами 1-го Білоруського фронту аж до Берліна, де в травні 1945 року залишив в одному із залів рейхстагу автограф «Чернигов, Шкурко. 1945». Після війни отримав диплом художника-живописця Ленінградського інституту живопису, скульптури та архітектури ім. І.Рєпіна та працював викладачем спеціальних дисциплін у Ростовському художньому училищі.

У 1953 році Анатолій Шкурко повернувся до Чернігова, де працює художником у Чернігівському обласному товаристві художників, а з 1960 року стає членом Національної спілки художників України. Художник багато працював у Седневі. У своїх творах він дуже часто зображував Шевченківську тему, а також рідний Чернігів в його зв’язках з історичним минулим. Усе життя художник брав активну участь у громадській роботі.

"Анатолій Никифорович назавжди буде живою легендою, гордістю Чернігівщини за його талант, за радість від його творчості" - йдеться у співчутті міського голови.



Теги:народний художник, Анатолій Шкурко, Владислав Атрошенко, НСХУ, смолин


Читайте також



Коментарі (0)
avatar