реклама партнерів:
Головна › Новини › Гаряча точка

Напад на БЮТ у Прилуках

Уранці 5 березня на працівників штабу БЮТ, що по вулиці Київській в центрі Прилук, чекав неприємний «сюрприз». Прийшовши на роботу, вони побачили, що на території штабу побували зловмисники.
Про це повідомила голова фракції БЮТ у Прилуцькій міській раді Світлана Яременко.

За її словами, всередину приміщення вандали не потрапили, однак це не завадило їм наробити багато шкоди: розбитий світильник на будівлі штабу, розтрощені вивіски громадської приймальні народного депутата України Олега Ляшка, районної та міської організацій партії «Батьківщина» і штабу кандидата в Президенти України Юлії Тимошенко. Зникли партійний прапор та величезний банер із символікою БЮТ.

Вхід у гараж та офіс зловмисники забарикадували ящиками з-під солодощів, які роздавав Олег Ляшко дітям до Дня святого Миколая. Ці ящики зберігалися під драбиною двоповерхової будівлі БЮТ.

На момент, коли «Град» прибув на місце події, там працювала слідчо-оперативна група. Один із міліціянтів знімав залишки партійної вивіски із дерева сусіднього зі штабом приватного господарства, інші старанно вивчали сліди злочину, опитували свідків і складали протокол.

Світлана Яременко висловила сподівання, що цього разу правоохоронці спрацюють краще і таки знайдуть «вандалів». Річ у тім, що буквально рік тому штаб БЮТ зазнав першого нападу. Тоді, розповіла Світлана Володимирівна, невідомі, зламавши двері офісу, увірвалися туди й влаштували великий безпорядок, розкидавши речі й частково пошкодивши їх. При цьому ні партійних грошей, які лежали на видному місці, ні документів зловмисники не взяли. Тоді теж викликали міліцію, але вона так нікого й не знайшла.

Про те, що сталося з прилуцьким штабом БЮТ 5 березня, одразу ж було повідомлено Олегу Ляшку, котрому будівля штабу належить на правах приватної власності. Світлана Яременко не сумнівається, що народний депутат гостро відреагує на цю подію і з його боку підуть конкретні дії, адже такі випадки не повинні залишатися безкарними.

Сама Світлана Володимирівна вбачає у тому, що трапилося, політичний підтекст: «Після виборів нам хочуть показати, хто в домі господар на даний момент. Іншого висновку у мене немає. Це центр міста, поруч цілодобовий магазин, приватний будинок, навпроти – така авторитетна організація як СБУ, УБР. Якщо це просто хуліганство, то чому не пішли й не розбили вікна в тому ж УБР? Чому прийшли саме сюди й забрали банер та прапор?»

Це лише припущення потерпілої сторони, а що ж насправді слугувало мотивом злочину та хто його скоїв – сподіваємося, вже найближчим часом публічно розкажуть наші доблесні правоохоронці.

Марина АНДРЫЭНКО, газета «Град Прилуки»




Теги:напад на штаб, Дубіль, Прилуки, Ляшко, БЮТ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar